Home / Social / „Copilăria nu trebuie să doară!”, ediția a V-a

„Copilăria nu trebuie să doară!”, ediția a V-a

Ieri, reprezentanții Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilului Abuzat, Neglijat, Exploatat din Bârlad (CPRUCANE) au marcat pentru al cincilea an consecutiv Ziua de Luptă Împotriva Violenței Asupra Copilului.

Activitatea, care a avut loc în curtea Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad, s-a desfășurat în parteneriat cu școlile „Iorgu Radu”, „Episcov Iacov Antonovici” și „Stroe Beloescu”.

De mai mulți ani, pe 5 iunie, CPRUCANE organizează activități de marcare a Zilei de Luptă Împotriva Violenței Asupra Copilului. Este modul nostru de a semnala și conștientiza societatea civilă și autoritățile despre prezența din ce în ce mai frecventă a violenței asupra copilului. Din păcate, numărul cazurilor de violență asupra copilului crește de la an la an, atât în județul nostru cât și la nivel național. Cei aproape 50 de copii prezenți la activitatea de astăzi, alături de educatorii lor, provin atât de la școlile partenere, cât și din rândul beneficiarilor de servicii oferite în centrele din cadrul Complexului de Servici Comunitare nr. 1. Copiii au participat timp de câteva ore la activități recreative dar și de verificare a cunoștințelor lor despre drepturile copilului. Au fost antrenați în <<Vânătoarea de comori>>, un joc în care trebuiau să găsească bilețelele pe care erau scrise drepturile copilului și să încerce să explice importanța fiecărui drept. La final, toți copiii, inclusiv cei cu afecțiuni neuropsihice, printre care și cei cu Sidrom Down, și-au colorat palmele cu acuarele și apoi le-au imprimat pe un panou în semn de solidaritate cu copiii victime ale violenței, dar și ca un mesaj emoționant pentru stoparea violenței”, a declarat, pentru Est News, psihologul Ionel Brătianu, coordonatorul de specialitate al CSC 1.

În primele cinci luni ale acestui an au beneficiat de servicii în cadrul CPRUCANE Bârlad 50 de copii, victime ale violenței sau altor abuzuri, dublu față de cei înregistrați anul trecut în aceeași perioadă. Cei mai mulți dintre ei au fost dați în plasament. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: