Home / Social / „Copilăria nu trebuie să doară!”, ediția a V-a

„Copilăria nu trebuie să doară!”, ediția a V-a

Ieri, reprezentanții Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilului Abuzat, Neglijat, Exploatat din Bârlad (CPRUCANE) au marcat pentru al cincilea an consecutiv Ziua de Luptă Împotriva Violenței Asupra Copilului.

Activitatea, care a avut loc în curtea Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad, s-a desfășurat în parteneriat cu școlile „Iorgu Radu”, „Episcov Iacov Antonovici” și „Stroe Beloescu”.

De mai mulți ani, pe 5 iunie, CPRUCANE organizează activități de marcare a Zilei de Luptă Împotriva Violenței Asupra Copilului. Este modul nostru de a semnala și conștientiza societatea civilă și autoritățile despre prezența din ce în ce mai frecventă a violenței asupra copilului. Din păcate, numărul cazurilor de violență asupra copilului crește de la an la an, atât în județul nostru cât și la nivel național. Cei aproape 50 de copii prezenți la activitatea de astăzi, alături de educatorii lor, provin atât de la școlile partenere, cât și din rândul beneficiarilor de servicii oferite în centrele din cadrul Complexului de Servici Comunitare nr. 1. Copiii au participat timp de câteva ore la activități recreative dar și de verificare a cunoștințelor lor despre drepturile copilului. Au fost antrenați în <<Vânătoarea de comori>>, un joc în care trebuiau să găsească bilețelele pe care erau scrise drepturile copilului și să încerce să explice importanța fiecărui drept. La final, toți copiii, inclusiv cei cu afecțiuni neuropsihice, printre care și cei cu Sidrom Down, și-au colorat palmele cu acuarele și apoi le-au imprimat pe un panou în semn de solidaritate cu copiii victime ale violenței, dar și ca un mesaj emoționant pentru stoparea violenței”, a declarat, pentru Est News, psihologul Ionel Brătianu, coordonatorul de specialitate al CSC 1.

În primele cinci luni ale acestui an au beneficiat de servicii în cadrul CPRUCANE Bârlad 50 de copii, victime ale violenței sau altor abuzuri, dublu față de cei înregistrați anul trecut în aceeași perioadă. Cei mai mulți dintre ei au fost dați în plasament. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: