Home / Sanatate / Din cauza suprasolicitării, un brancardier de la CPU Bârlad a demisionat

Din cauza suprasolicitării, un brancardier de la CPU Bârlad a demisionat

Caz rar! Un brancardier de la Spitalul „Elena Beldiman” a cerut încetarea contractului de muncă pentru că nu a reușit să se adapteze condițiilor de la locul de muncă.

Bărbatul era angajat de puțină vreme, însă nu a putut să reziste stresului și muncii specifice Compartimentului de Primire a Urgențelor, clacând în cele din urmă. Asta, după ce a reușit să ocupe postul de brancardier, pentru care a fost o concurență mare. Postul este unul destul de bine plătit, în comparație cu cel al unui brancardier din alte secții medicale, unde sporurile sunt mai mici.

Cazul brancardierului care nu a făcut față locului de muncă aduce în atenție o problemă ce trebuie rezolvată cât mai repede – pregătirea personalului. Un spital fără cadre pregătite nu poate asigura servicii de calitate nici atunci când este vorba de îngrijitoare, infirmiere sau brancardieri. Este adevărat că aceste persoane se pot califica la locul de muncă, dar asta necesită timp și s-ar putea ca practica să demonstreze că nu sunt făcute pentru așa ceva.

Într-o societate în care se dorește mai mult profesionalism în sistemul sanitar, poate ar fi timpul ca învățământul profesional să poată califica forță de muncă și pentru meserii precum brancardieri, infirmieri și îngrijitoare. Înainte de a-și alege o meserie, elevii trebuie să-și cunoască pasiunile, înclinațiile și abilitățile, pentru a fi siguri că vor reuși să facă față viitorului loc de muncă, dar mai ales să lucreze cu plăcere.

Realitatea confirmă, pe zi ce trece, că mulți tineri aleg orbește să profeseze în diverse domenii bine plătite, iar instituțiile bugetare sunt cele mai căutate. Spitalul este, poate, cel mai râvnit loc de muncă, unde un brancardier are un salariu echivalent cu al unui angajat cu studii superioare din alte instituții, adică peste 2.500 de lei net.

Angajarea în cadrul spitalului trebuie să se facă după un interviu standardizat și după o evaluare corectă în cadrul probei practice. În România se pune accent pe proba de teorie în detrimentul celei practice, iar interviul este o probă subiectivă. Foarte multe voci din cadrul unor spitale din România s-au exprimat în legătură cu necesitatea unei schimbări a metodologiei concursurilor. În străinătate, spun foste cadre medicale de la „Beldiman”, actualmente angajate la spitale din diverse țări ale Europei, angajarea se face pe baza unui interviu. În cadrul acestuia sunt verificate și cunoștințele teoretice și cele practice și există posibilitatea ca evaluatorul să constate dacă respectivul candidat este potrivit pentru postul pentru care a aplicat și dacă este apt și din punct de vedere psihic pentru a lucra într-un spital. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trenurile care circulă spre Iași au avut întârzieri de câte 30 minute în zilele premergătoare sărbătorii Cuvioasei Parascheva

Sute de bârlădeni au ajuns, ...

Copil de 8 ani, rănit grav de un tractor în timp ce stătea în fața gardului unei locuințe din Doagele

Un copil de 8 ani ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: