Home / Social / Peste 1.500 de concurenți, din 20 de județe și cinci țări, participanți la Festivalul Internațional “Prietenia” Vaslui

Peste 1.500 de concurenți, din 20 de județe și cinci țări, participanți la Festivalul Internațional “Prietenia” Vaslui

Peste 1.500 de concurenți va reuni, în acest an, Festivalul-Concurs Internațional de Gimnastică și Dans “Prietenia” Vaslui. Pe lângă elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din județ, la eveniment participă și copii, adolescenți și tineri din 20 de județe, precum și din cinci țări. 
Sala Sporturilor din Vaslui este gazdă, timp de trei zile, a celei de-a XXXV-a ediție a Festivalului-Concurs Internațional de Gimnastică și Dans “Prietenia”. Organizată de Palatul Copiilor și Liceul “Anghel Rugină” Vaslui, manifestarea reunește peste 1.500 de copii, adolescenți și tineri din 20 de județe ale țării, precum și din cinci țări, respectiv România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina și Ungaria.
Festivalul a început de miercuri, cu participarea formațiilor de dansuri din județ, ceea ce a însemnat aproximativ 700 de participanți. Concursul va continua sâmbătă, atunci când ziua va debuta cu defilarea tuturor celor 1.500 de concurenți pe traseul Palatul Copiilor – Centru Civic – Sala Sporturilor. În acea zi, vor intra în concurs formațiile din țară și străinătate, precum și câteva echipe din județ, cum ar fi cele de Palatul Copiilor Vaslui, Clubul Elevilor Bârlad și școală din Berezeni, fondatori ai festivalului-concurs.
Manifestarea, una dintre cele mai importante la nivel național, se va încheia duminică, cu festivitatea de premiere. (Ionuț PREDA) 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: