Home / Social / Lucrări de caligrafie ale unor deținuților din 14 penitenciare din țară, expuse la Muzeul Județean Vaslui

Lucrări de caligrafie ale unor deținuților din 14 penitenciare din țară, expuse la Muzeul Județean Vaslui

Un număr de 71 de lucrări ale unor deținuți din 14 penitenciare din întreaga țară vor fi expuse, joi, la Muzeul Județean Vaslui, în cadrul celei de-a treia ediții a Expoziției Naționale de Caligrafie pentru Deținuți ”Artă din condei”. Proiectul, inițiat de Penitenciarul Vaslui, are ca scop spiritului de competiție și performanță în rândul deținuților în deprinderea artei de a scrie frumos și corect.

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” este gazda unui inedit concurs inițiat de Penitenciarul Vaslui în urmă cu trei ani. Este vorba de concursul național de caligrafie pentru deținuți, care în acest an a avut tema ”Copilăria”, în competiție intrând nu mai puțin de 166 de lucrări din 14 unități de detenție din țară, respectiv Aiud, Arad, Bacău, Brăila, Codlea, Constanța – Poarta Albă, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Gherla, Ploiești – Târgșorul Nou, Satu Mare, Timișoara, Tulcea și Vaslui. După evaluarea lucrărilor de către o comisie formată din două cadre didactice și un specialist de la muzeul vasluian, 71 de lucrări au trecutul ”testul” pentru a fi expuse.

Proiectul are drept scop promovarea spiritului de competiție și performanță în deprinderea artei de a scrie frumos și corect, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii de sine a persoanelor aflate în detenție. De asemenea, se urmărește, în egală măsură, promovarea scrisului de mână românesc, a caligrafiei ca artă, stimularea creativității prin combinarea scrisului cu arta, promovarea literaturii române, menținerea unei stări mentale optime a deținuților prin ocuparea timpului liber într-un mod plăcut, creativ, stimularea spiritului competitiv și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța implicării în activități care vizează reintegrarea socială a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

În urma evaluării efectuate de juriul de specialitate, au fost acordate șase diplome de excelență, pentru lucrări ale deținuților proveniți de la penitenciarele Aiud, Poarta Albă și Vaslui, 14 diplome de merit pentru lucrări prezentate de penitenciarele Arad, Codlea, Poarta Albă, Gherla, Satu Mare, Târgșorul Nou, Tulcea, Vaslui și 21 diplome de participare.

Vizitatorii Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui vor putea admira lucrările expuse până pe 15 iunie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: