Home / Invatamant / Absolvenții de liceu din acest an, ”experimentați” la limba română

Absolvenții de liceu din acest an, ”experimentați” la limba română

Cei 2.499 de elevi care s-au prezentat la prima probă a bacalaureatului din acest an au demonstrat că stăpânesc limba și literatura română, în condițiile în care peste 91% dintre ei au obținut calificative de ”avansat” și ”experimentat”. În niciunul din cele 23 de licee în care s-au ținut probele nu au existat eliminați, însă 26 de tineri înscriși nu s-au prezentat la examen.

Prima probă a bacalaureatului, denumită simbolic ”A”, a trecut fără emoții pentru cei aproape 2.500 de tineri absolvenți care s-au înscris la examen în acest an. Dovadă sunt rezultatele obținute de candidații de la cele 23 de licee, unități în care, de altfel, s-a ținut proba orală la limba și literatura română. După două zile de evaluări de dimineață până seara, în care candidații au avut de prezentat pe larg subiectele din bilețele trase de ei dintr-o urnă, 1.823 de candidați au luat calificativul ”experimentat”, 543 au fost notați cu ”avansat” și doar 133 au primit cel mai slabe aprecieri din partea examinatorilor, în dreptul lor fiind trecut calificativul ”mediu”. Evident, cele mai slabe rezultate rezultate s-au consemnat la liceele din mediul rural, așa cum s-a întâmplat și în anii din urmă. Un exemplu în acest sens este la Liceul ”Dimitrie Cantemir” Fălciu, acolo unde din cei patru candidați înscriși la examen, doi nu s-au prezentat, iar doi au obținut calificativul de ”avansat”.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, după proba orală la limba română, în zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Prima probă scrisă, cea la limba si literatura română, va avea loc luni, 1 iulie. Proba obligatorie a profilului va fi miercuri, 3 iulie, iar ultimul test scris, cel la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate se va face pe 8 iulie, ora 12.00, fiind urmată de depunerea contestațiilor între orele 12.00 – 16.00. Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: