Home / Social / Agricultorii vasluieni încasează cele mai mici salarii

Agricultorii vasluieni încasează cele mai mici salarii

Salariul mediu net din județul Vaslui crește de la o lună la alta. În luna ianuarie 2019, salariu mediu net era de 2.431 lei.

Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în luna martie 2019, câștigul salarial mediu net a crescut la 2.494 lei. Peste medie s-a câștigat în servicii (2.731 lei), iar sub medie s-au situat câștigurile din industrie plus construcții cu 2.136 lei și din agricultură, silvicultură și piscicultură cu 1.988 lei.

În aceiași lună, câștigul salarial mediu brut a fost de 4.104 lei. Peste medie s-a câștigat în servicii (4.603 lei), iar sub medie s-au situat câștigurile din industrie plus construcții cu 3.298 lei și din agricultură, silvicultură și piscicultură cu 3.327. Pe acest trend crescător, diferența dintre caștigul salarial din județul Vaslui și media națională s-a mai diminuat. Astfel, dacă în anul trecut nivelul câștigului salarial din județ era cu 20% mai mic decât media națională, în prezent, diferența s-a redus la un procent de 18-19%.

Conform acelorași date statistice, în luna martie 2019 în județul Vaslui erau înregistrat 5.7281 salariați. Față de aceiași lună a anului trecut, când pe piața muncii activau 56.114 salariați, se înregistrează o creștere cu 2% a numărului de angajați.

Potrivit datelor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, în anul 2022, salariul mediu net din județul Vaslui va crește la 2.762 lei, ceea ce înseamnă o majorare a lefurilor actuale cu 268 de lei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: