Home / Social / Campania de recoltare a plantelor medicinale a început în forță. Iată cât Plătește Direcția Silvică pentru un kg de foare de tei

Campania de recoltare a plantelor medicinale a început în forță. Iată cât Plătește Direcția Silvică pentru un kg de foare de tei

Direcția Silvică (DS) Vaslui se află în plină campanie de recoltare a plantelor medicinale. Până la această dată a fost recoltată o cantitate de 15 tone uscate de păducel și 10 tone uscate de floare de soc.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a spus că perioada de recoltare la aceste specii de plante va mai dura aproximativ două săptămâni.

Noi achiziționăm plantele medicinale de la populație. Spre exemplu, pentru floarea de tei uscată plătim un preț de 19 lei/kilogram. Campania de recoltare se desfășoară pe durata întregului an”, a spus Cătălin Idriceanu.

Anul trecut, la încheierea campaniei din recoltare, silvicultorii vasluieni împreună cu peste 2.000 de culegatori au adunat în total 300 tone de plante medicinale verzi, ceea ce înseamnă 60 de tone de plante medicinale uscate. Pentru întreaga cantitate care a fost comercializată la unitățile producătoare de produse farmaceutice, DS Vaslui a încasat 1,2 milioane de lei.

Datorită faptului că au avut un preț mai bun, s-a recoltat cu precădere floarea de tei, păducel și soc și s-a renunțat la alte plante medicinale cum ar fi coada șoricelului și frunzele de nuc care se valorifică la un preț mai mic.

Pentru a realiza activitatea de recoltare, DS Vaslui este certificată BIO de SC Ecoinspect Cluj, firmă atestată internațional, iar toate produsele livrate către firmele farmaceutice sunt culese din zone nepoluate. Astfel, plantele medicinale culese în județul Vaslui se încadrează în rândul produselor naturale ecologice.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: