Home / Sanatate / Ce a descoperit ”Zâna Merciluță” în rândul copiilor din comunele Ciocani și Grivița!

Ce a descoperit ”Zâna Merciluță” în rândul copiilor din comunele Ciocani și Grivița!

Între 27 și 29 mai, cabinetul stomatologic mobil „Zâna Merciluță” și o echipă de doi medici dentiști voluntari au revenit în județul Vaslui, de această dată în comunele Ciocani și Grivița.

Timp de trei zile, echipa formată din medicii dentiști Eliza Stan și Mihaela Șerbănoiu din București, cu experiență în lucrul cu copii, au efectuat proceduri de prevenție orală (consultație, periaj dentar, fluorizare, sigilare dentară) și tratament a cariei folosind infrastructura cabinetului stomatologic mobil care aparține și este gestionat de asociația Merci Charity din București.

“În calitate de medic voluntar, acțiunea din Vaslui m-a adus față în față cu copii cu foarte multe probleme dentare. Am intâlnit copii care la numai 7 – 8 ani aveau dinții permanenți, erupți cu numai 2 ani în urmă, irecuperabili. În 3 zile de consultații și tratamente, am întâlnit numai 3 copii care nu aveau nevoie de tratament stomatologic complex care implică obturații, tratamente de canal sau extracții. Majoritatea copiilor de grădiniță nu s-au spălat niciodată pe dinți și din această cauză, la momentul apariției dinților definitivi, aceștia erup direct cu probleme care necesită tratament stomatologic”, a declarat Dr. Eliza Stan, medic pedodont voluntar în echipa Zâna Merciluță.

În cadrul acțiunilor derulate în județul Vaslui, 179 copii au beneficiat de o sesiune de educație pentru sănătate orală derulată în clasă, în care medicii dentiști voluntari le-au arătat copiilor cum se efectuează un periaj corect. Toți copii au primit gratuit pastă și periuță de dinți.

Echipa a efectuat proceduri de periaj dentar, fluorizare, sigilare dentară, tratamente carie în valoare de 31.131 ron (calcul efectuat folosind tabelul de prețuri al CNAS).

Echipa proiectului a introdus datele despre intervențiile efectuate în “Aplicația cabinetelor și unităților medicale mobile”, dezvoltată pentru gestionarea pacienților cabinetului stomatologic mobil, monitorizarea accesului la servicii de tratament stomatologic în zonele rurale și a afecțiunilor dentare cel mai des întâlnite și valoarea intervențiilor acordate. Dezvoltarea aplicației a fost posibilă cu sprijinul Fundației Vodafone România și compania românească de dezvoltare de software Tremend.

About Tehno Redactor

x

Check Also

ULTIMA ORĂ A încetat din viață farmacista Ana Sârbu, soția regretatului dr. Constantin Teodorescu

ULTIMA ORĂ: A încetat din ...

Ce au de ascuns cei de la Spitalul Bârlad? Tot mai puțină transparență la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante

Spitalul Municipal de Urgență „Elena ...

Anchetă la Spitalul din Huși. Pacient diagnosticat greșit cu cancer în fază terminală

de Daniel Micu Un medic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: