Home / Justitie / Prinși la volan fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

Prinși la volan fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

În ultimele zile, polițiștii vasluieni au depistat pe drumurile publice ale județului Vaslui, mai multe persoane conducând sub influența băuturilor alcoolice și conducând fără permis de conducere.

Miercuri, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ243, pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Perieni, județul Vaslui, se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de <<conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe>> faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal”, ne-a informat conducerea IPJ Vaslui.

În aceeași zi, la ora 13:00, polițiști rutieri din cadrul Poliției Orașului Murgeni – Secția 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în serviciu pe linia controlului și supravegherii traficului rutier, pe raza localității Mălușteni, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 38 ani, din localitatea Mălușteni.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că, în baza de date, persoana în cauză figurează cu mențiunea că are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2, din Codul Penal.”, ne-a informat conducerea IPJ Vaslui

Aceleași cazuri a avut un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere și ieri când, la fel a depistat în trafic, pe raza municipiului Bârlad, un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„ În urma testării cu aparatul alcooltest a bărbatului de 30 de ani din Bârlad a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 30 ani, din Bârlad, acesta fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal”, ne-a fost transmis în comunicatul transmis de IPJ Vaslui.

Și tot în aceeași zi, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean 244L, pe raza comunei Bunești-Averești, județul Vaslui, au depistat în trafic, un moped neînregistrat, condus de un bărbat în vârstă de 41 ani, din localitatea Bunești-Averești.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu figurează în bazele de date ca având eliberat permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar mopedul nu este înregistrat conform prevederilor legale în vigoare.

„În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1, din Codul Penal, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 334, alineat 1, din Codul Penal.”, ne-a comunicat conducerea IPJ Vaslui. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: