Home / Social / Reizbucnește revolta la Transurb Vaslui

Reizbucnește revolta la Transurb Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Reizbucnește revolta la Transurb Vaslui. Salariații de la SC Transurb vor picheta luni, 10 iunie 2019, sediul Primăriei Vaslui. Oamenii cer demisia conducerii societății, plata orelor suplimentare și condiții decente de muncă, amenințând cu greva generală.

Conflictul de muncă de la SC Transurb Vaslui a reizbucnit. Luni, 10 iunie 2019, sindicaliștii din cadrul societății vor organiza un pichet în fața sediului Primăriei Vaslui.

Vasile Ioniță, liderul Sindicatului Transurb Vaslui, a spus că din 3 iunie a depus la municipalitate documentația necesară pentru organizarea protestului. La manifestare vor participa și sindicaliști din domeniu din alte județe ale țării, printre care Brașov, Sibiu, Ploiești, Dej, Focșani.

“În ultima perioadă, conducerea societății de transport și-a dublat salariile. Cu aceste salarii majorate s-a depășit fondul de salarii, astfel încât orele suplimentare prestate de salariați nu se mai plătesc. Orele suplimentare trebuie plătite după 60 de zile de la efectuarea lor. Oamenii sunt foarte nemulțumiți și nu vor să mai vină la serviciu, nu vor să mai stea peste program. Mie mi se aduc acuzații că sabotez societatea, dar oamenii nu mai vor să lucreze în aceste condiții”, a spus Vasile Ioniță.

Pichetul va fi organizat între orele 12.00 – 14.00, iar organizatorii susțin că peste 200 de persoane vor participa la protest. După pichet, o delegație a sindicaliștilor va merge la Prefectura Vaslui, unde va prezenta doleanțele în cadrul unei ședințe de dialog social.

Sindicaliștii cer demisia conducerii

Sindicaliștii au o listă cu mai multe revendicări, iar dacă conducerea SC Transurb nu va rezolva aceste doleanțe, sindicaliștii susțin că se poate ajunge la grevă generală. Societatea de transport public are 89 de angajați, din care 57 de persoane fac parte din sindicat.

“Prima noastră revendicare este demisia directoarei Mariana Plăcintă și a Consiliului de Administrație. Vrem să fie respectate clauzele contractului colectiv de muncă și să ni se asigure condiții optime de muncă. Cerem ca angajații să primească salarii decente în funcție de munca pe care o prestează și să fie aprobată o grilă de salarizare corespunzătoare tuturor categoriilor de angajați. Vrem ca principiul nediscriminării să fie respectat și să fie eliminate toate formele de abuz și încălcarea demnității în cadrul societății”, a mai spus liderul de sindicat.

Protest anulat

Reamintim că în data de 27 februarie 2019, Sindicatul Liber și Independent din SC Transurb urma să organizeze o adunare publică în fața Primăriei Vaslui, la care a fost anunțată participarea unui număr de 700 de persoane. Ulterior, în urma negocierilor dintre cele două părți, conflictul de muncă dintre sindicaliști și conducerea SC Transurb Vaslui a luat sfârșit. Liderul de sindicat Vasile Ioniță, care a fost demis de conducerea societății a fost primit din nou la lucru, iar CA a promis  să îndeplinească doleanțele salariaților.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

Vasluienii cu pensii de până la 1.139 de lei vor putea solicita compensarea cu 90% a prețului medicamentelor

Din septembrie, persoanele cu pensii ...

%d blogeri au apreciat: