Home / Social / Școala de vară de astronomie „Descoperă universul”

Școala de vară de astronomie „Descoperă universul”

În perioada 12 – 15 iunie, Observatorul Astronomic și Astroclubul “Perseus” din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad vor organiza cea de-a VIII-a ediție a Școlii de vară de Astronomie “Descoperă Universul!”.

Școala de vară de Astronomie reprezintă un bun prilej pentru promovarea și popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor și a publicului larg. Timp de patru zile, membrii „Perseus”, vor susține cursuri pentru o gamă variată de public (elevi, liceeni, studenți, etc.), adaptate pe înțelesul tuturor. Cei care vor prezenta se numesc lectori și majoritatea dintre ei sunt membri în Astroclubul “Perseus” al Muzeului “Vasile Pârvan”. La finalul Școlii de vară de Astronomie toți participanții vor primi diplome de participare.

Prezentările se vor desfășura după un program bine stabilit. Începând cu după-amiaza zilei de miercuri 12 iunie și până sâmbătă, 15 iunie, între orele 18.30 – 21.30, se vor desfășura cursuri teoretice de astronomie, concursuri și experimente. După ora 21.30, cursanții vor participa la observații astronomice. Activitatea se va desfășura la sediul muzeului din strada Republicii nr. 235, unde este și Observatorul Astronomic.

În ziua de 13 iunie, cursurile vor avea loc la Planetariu (Pavilionul „Marcel Guguianu”). (Paul ALEXA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: