Home / Invatamant / Un proiect ecologic de succes, organizat de două școli din județul Vaslui

Un proiect ecologic de succes, organizat de două școli din județul Vaslui

Proiectul „ECO – atitudine” a ajuns la a V-a ediție. Astăzi, la două zile după sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului, la Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” și Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” din Vaslui se va desfășura un concurs interjudețean de creație literară și plastică, dar și un simpozion național cu titlul „Atitudine și implicare în protejarea calității mediului”. Proiectul este organizat de cele două școli menționate, care au atras participanți din toate județele țării, elevi și cadre didactice din învațământul preuniversitar, de la grădiniță până la liceu.

Concursul „ECO – Atitudine” se desfășoară pe trei secțiuni – creație literară (în versuri și proză), creație plastică (desene) și costume eco. Vor fi acordate premii I, II și III precum și mențiuni pentru fiecare nivel de clasă, la fiecare secțiune. La final, toate lucrările participante vor fi prezentate în cadrul a trei expoziții organizate în sediul Școlii „Vasile Pârvan”, la Școala „Alexandra Nechita” și la Casa Corpului Didactic din Vaslui.

Simpozionul național „Atitudine și implicare în protejarea calității mediului” se desfășoară pe trei secțiuni: dezvoltare durabilă, protejarea mediului înconjurător și exemple de bune practici în protejarea mediului, proiecte educaționale. Lucrările trimise de cadre didactice din țară care au dorit să participe la simpozion se rezumă la exemple de bună practică privind educația ecologică, activități ecologice, acțiuni de voluntariat în domeniul ecologic, proiecte derulate sau în curs de desfășurare. Toate lucrările vor fi publicate în revista județeană „Eco- Atitudine”, o publicație ce promovează și popularizează preocupările elevilor și ale cadrelor didactice în ceea ce privește educația ecologică, în mediul preuniversitar, experiența obținută în urma derulării proiectelor de educație ecologică.

Coordonatorii proiectului „Eco – Atitudine” sunt Monica Mustățea, inspector la ISJ Vaslui, Vladimir Baban, profesor la școala gimnazială „Alexandra Nechita” și profesorii Mariana Muntenașu și Daniel Ștefănică de la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad. Colaborator al proiectului și membru al juriului este Daniel Laic, comisar șef la Garda de Mediu Vaslui.

Proiectul, care a ajuns la a V-a ediție, este conceput pentru a determina cât mai multe persoane să conștientizeze importanța înțelegerii și protejării mediului înconjurător prin mijloacele de care dispunem, și sensibilizarea elevilor și a întregii societăți privind ocrotirea mediului înconjurător, care este imperios necesară, cu atât mai mult cu cât aceasta este legată de calitatea vieții fiecăruia dintre noi”, a declarat, pentru Est News, Mariana Muntenașu, director adjunct al Școlii „Vasile Pârvan”.

În acest an, la secțiunea „simpozion” a proiectului, participă cu lucrări 70 de care didactice din țară iar la secțiunea „concurs”, 200 de elevi au trimis 50 de lucrări de creație literară, 120 de lucrări plastice și 30 de costume eco. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: