Home / Politic / Chestionare adresate bârlădenilor de către USR

Chestionare adresate bârlădenilor de către USR

de Simona MIHĂILĂ

Chestionare adresate bârlădenilor de către filiala locală a USR, pe tema principalelor probleme cu care se confruntă Bârladul, în opinia cetățenilor, precum și a soluțiilor pe care oamenii le văd spre rezolvarea acestor probleme.

Succesul neașteptat obținut la alegerile europarlamentare de către USR la Bârlad, unde formațiunea a ieșit pe primul loc, detronând partide cu tradiție, precum PSD și PNL, le-a dat curaj useriștilor să se implice concret în viața urbei.

În cadrul unei conferințe de presă organizată vineri la sediul din Bârlad, conducerea filialei locale a anunțat că lansează un proiect în care le cere tuturor cetățenilor orașului să se alăture.

”Am fost etichetați, cel mai adesea, ca fiind <partidul-online>, <partidul-facebook> și, într-adevăr, acolo ne-am născut, din activitatea unui om (Nicușor Dan – n.r.). Dar acum, după ce am intrat cu adevărat în politică, vrem să comunicăm cu oamenii și altfel decât prin mediul virtual. Am început să facem acest lucru, deja, prin cel ai important proiect al nostru de până acum – <Fără penali în funcții publice>, în care comunicarea s-a făcut de la om la om, față, în față. Desigur, campania electorală ne-a prilejuit continuarea discuțiilor directe cu cetățenii. Acum, ne-am propus demararea unui nou proiect în județul Vaslui care va implica, iarăși, lucrul direct cu cetățenii”, a subliniat deputatul Mihai Botez, președintele filialei județene a USR.

Doctorul Ovidiu Ciobotaru, președintele USR Bârlad, cel care se va ocupa îndeaproape de derularea acestui proiect, a declarat că scopul principal al demersului este elaborarea programului local de dezvoltare al USR.

”USR este primul partid din România care a lansat programul de guvernare participativ. Același lucru vrem să-l facem și la nivel local. Vrem să aflăm cât mai multe dintre problemele bârlădenilor, precum și soluțiile pe care le văd aceștia pentru rezolvarea acestor probleme identificate de ei. Vom trimite câte un chestionar, prin poștă, tuturor bârlădenilor, prin care îi vom invita să ne spună care sunt, în viziunea lor, principalele probleme din comunitatea locală. Avem convingerea că membrii comunității locale sunt, deseori, mult mai ancorați în probleme și că soluțiile cetățenești, pot fi, mult mai practice”, a punctat Ovidiu Ciobotaru.

Acesta a arătat că sumarul priorităților, precum și al soluțiilor propuse de cetățenii Bârladului, va reprezenta ghidul activității viitorilor consilieri locali și al primarului USR, dacă bârlădenii vor prefera în fruntea orașului o echipă USR, de anul viitor: ”E prea devreme să ne hotărâm asupra unui candidat, însă USR Bârlad va pune mai mult accent pe echipă și mai puțin pe om. Nu credem în oameni providențiali. Primarul de la USR nu va fi acolo singur, va fi înconjurat de oameni de calitate, din mai multe domenii”.

 

Cele mai urgente probleme ale Bârladului, în viziunea USR

 

La invitația ziariștilor, reprezentanții USR prezenți la conferința de presă au fost și primii cetățeni ai Bârladului care au răspuns la chestionarul ce urmează fi trimis.

Dacă Ovidiu Ciobotaru vede ca prioritate o mai mare preocupare pesntru sistemul medical, deputatul Botez consideră că punerea la punct a infrastructurii orașului este esențială: ”Asfaltarea străzilor este o prioritate pentru mine. Eu, de câte ori vin în Bârlad, mi se pare că intru într-un sat. Toate străzile sunt ciuruite. Nu înțeleg: Bârladul acesta chiar nu are potența financiară de a asfalta cap-coadă, cu simț de răspundere, serios și trainic măcar cele două-trei străzi pe care se desfășoară cea mai mare parte a traficului rutier? De asemenea, îmi doresc să trăiesc într-un oraș curat. Un oraș care să fie și estetic, și funcțional, iar aici ar fi de punctat necesitatea parcărilor. Este un haos de nedescris la Bârlad din cauza lipsei parcărilor și a străzilor impracticabile”.

Ana-Maria Vintilă, unul dintre vicepreședinții USR Bârlad, a identificat alte două probleme majore ale orașului.

”Categoric, problema câinilor comunitari despre care nu înțeleg de ce nu poate fi rezolvată. Sunt atât de multe localități în țară care s-au confruntat cu această problemă și care au soluționat-o, încât nu văd ce le împiedică pe autoritățile de la noi să întrebe acolo cum s-a procedat și să aplice rețeta și aici. O altă chestiune pe care mi-aș dori ca viitorul primar să pună accent este canalizarea pluvială din zona Gura Leului. Este uluitor cum, în anul 2019, într-un cartier unde există rețea de canalizare și unde au fost cheltuiți chiar bani europeni, să ne confruntăm cu inundații la orice ploaie”, a declarat Ana-Maria Vintilă.

USR Bârlad va trimite chestionarele în săptămânile care urmează. Taxele de expediere a răspunsurilor bârlădenilor vor fi suportate de partid.

About Simona Vasile

x

Check Also

Ce spun politicienii vasluieni despre căderea guvernului

de Simona MIHĂILĂ Rezultatul moțiunii ...

Consilierul Adrian Todireasa, exclus din PNL?

În această seară, la Bârlad, ...

Noi secții de votare înființate în Vaslui pentru prezidențiale, pe fondul creșterii continue a populației

Noi secții de votare vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: