Home / Social / Expoziție inedită de pictură a unor elevi în Centrul Civic Vaslui

Expoziție inedită de pictură a unor elevi în Centrul Civic Vaslui

Un număr de 22 de picturi pe pânză au fost expuse, joi, în Piața Civică Vaslui, în cadrul unei acțiuni organizată de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale cu scopul promovării tinerelor talente din gimnaziile și liceele vasluiene. Fiecare lucrare a fost premiată de către organizatori care, având în vedere succesul activității, va desfășura una similară în debutul toamnei, la Târgul Meșterilor Populari.

Centrul Civic Vaslui s-a umplut de viață la mijlocul acestei săptămâni, grație unor elevi care și-au expus picturile realizate în cadrul unui concurs organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) Vaslui. Ideea a fost lansată în cadrul celei de a V-a ediții a Târgului de Jucării, desfășurată în week-end-ul trecut în Parcul Copou, organizatorii propunându-și inițierea unui concurs adresat elevilor de liceu și gimnaziu propuși de profesori de arte plastice din unități de învățământ vasluiene. În competiție, au intrat 22 de copii, jurizarea fiind realizată de profesorii de specialitate Elena Fociak și Gheorghe Alupoaie. Locul întâi a fost câștigat de Adriana Mircia, elevă în clasa a IX-a la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, sub îndrumarea profesorului Ramona Costin.

Entuziasmul participanților, al profesorilor, al celor care au admirat expoziția ne-a determinat să organizăm un alt concurs, ce se va desfășura în cadrul Târgului Meșterilor Populari, de la începutul lunii septembrie a acestui an. Tema va fi lumea satului, iar cadrul festivalului de datini și obiceiuri de iarnă, din decembrie, vom avea o nouă provocare pentru tinerii din Vaslui, tema fiind datini, obiceiuri și măști”, ne-a declarat directorul CJPCCT, Lucian Onciu.

Toate cele 22 de lucrări expuse în Piața Civică Vaslui au fost premiate de organizatori cu obiecte specializate în pictură în valoare de 250 de lei de fiecare elev. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: