Home / Sanatate / La spitalul din Bârlad e criză de asistenți medicali, în timp ce birourile sunt pline de personal TESA

La spitalul din Bârlad e criză de asistenți medicali, în timp ce birourile sunt pline de personal TESA

În vreme ce, în ultimii doi ani, birourile Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman”s-au ticsit de personal angajat pe bandă rulantă, unitatea medicală bârlădeană se confruntă cu un real deficit de personal medical, mai ales în anumite secții. În aceste condiții, mai bine de 87% din bugetul spitalului merge la salarii. Și ne mai mirăm că nu sunt bani pentru medicamente, aparatură, instrumentar, investiții etc. Poate ar fi timpul ca, pentru eficientizarea activității spitalului, echipa managerială să-și schimbe politica privind angajarea personalului, adică să pună accent pe recrutarea de cadre medicale medii și mai puțin personal TESA. Sunt multe asistente medicale cu experiență, unele chiar au făcut voluntariat ani de zile în spital, dar care, din păcate, nu au reușit să ”convingă” comisia de angajare. Așa cum au ”convins” destule persoane cu vastă experiență în orice alt domeniu decât sănătatea și pentru care angajarea lor în spital, acolo unde ar trebui să salveze vieți, este un exercițiu de ”dezvoltare personală”, după cum chiar conducerea spitalului  recunoscut, într-un comunicat de presă.

A pus carul înaintea boilor! Conducerea Spitalului „Elena Beldiman” uimește de la zi la zi prin managementul original, dar, din păcate, ineficient. În urmă cu două luni au fost amenajate două compartimente noi, unul de nefrologie și altul de gastroenterologie, însă problema asigurării numărului necesar de asistenți medicali a fost lăsată pe ultimul loc.

Lipsa personalului afectează bunul mers al celor două compartimente, conducerea mizând pe asistenții medicali de la secția Boli interne, care să asigure prin rotație turele rămase neacoperite. La această oră, nu există decât două asistente medicale angajate special pentru compartimentul Nefrologie și încă două asistente care au fost detașate timp de două luni de la secția Dializă. Acestea din urmă au acceptat temporar detașarea, cu toate că au pierdut la venituri sporurile pe care le primeau la secția lor, ne-au declarat surse din interiorul spitalului.

În cele din urmă, spitalul a scos la concurs un post de asistent medical pentru nefrologie, concursul începând pe 14 iunie cu proba scrisă. Cele trei asistente care vor fi în total la compartimentul Nefrologie nu vor putea acoperi turele pentru că vor avea nevoie și de zile libere și de concediu. Locul celei de-a patra asistente va fi ocupat prin rotație de asistente de la secția Medicală.

Am dorit să aflăm care este poziția conducerii spitalului vizavi de această situație privind personalul. Dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al unității, ne-a informat că a adus la cunoștința conducerii solicitarea reporterului Est News, numai că managerul nu dorește să ofere informații despre problemele de personal.

Să sperăm că angajarea unui asistent medical la Nefrologie se va face cu mare atenție, pentru a nu se mai repeta situații nedorite, precum leșinul sau demisia, cum s-a întâmplat în cazul asistentei de la cabinetul de endoscopie, sau a brancardierilor de la CPU.  (Paul ALEXA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: