Home / Social / Prefectura Vaslui vrea să scoată bani de la Guvern pentru pagubele provocate de viitură la Pribești

Prefectura Vaslui vrea să scoată bani de la Guvern pentru pagubele provocate de viitură la Pribești

Primăria Codăești și cele 15 familii din Pribești afectate de viitură ar putea primi bani de la guvern pentru pagubele provocate de calamitatea naturală din după-amiaza de sâmbătă. Două comisii distincte vor merge, astăzi, la locul dezastrului pentru a face o evaluare a ceea ce au distrus puhoaiele de apă.

Calamitățile provocate de viitura de la Pribești nu au lăsat indiferente autoritățile județene. După ce reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui și cei ai Primăriei Codăești au intervenit prompt pentru înlăturarea efectelor imediate ale inundațiilor astfel încât cele 15 familii să poată reveni în locuințe, Prefectura Vaslui a început demersurile pentru ca cei afectați în mod direct de viitură să primească ajutoare financiare de la stat.

Am dispus constituirea a două comisii pentru evaluări și întocmirea de rapoarte pe care apoi să le transmite mai departe, către guvern. Prima comisie, formată din reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Serviciului de Gospodărie a Apelor, Inspectoratului de Stat în Construcții, va evalua pagubele produse în infrastructură, iar cea de-a doua, constituită din angajați ai Agenției Județene pentru Prestații și Inspecție Socială, va întocmit la fața locului dosarele pentru obținerea de ajutoare financiare de către cele 15 familii afectate”, ne-a declarat prefectul județului, Eduard Popica.

Una dintre locuințele cele mai afectate a fost cea a bătrânei de 80 de ani, imobilizată la pat și care a fost evacuată de pompieri. De altfel, echipajele ISU au intervenit cu prioritate la imobilul femeii pentru evacuarea apei și a mâlului din interior pentru a nu fi afectată structura de rezistență a casei. Bătrâna a fost mutată provizoriu la o vecină, unde locuiește și în prezent. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: