Home / Administratie / Vasluiul este municipiul de gradul I, cu o populație de peste 120.000 de persoane

Vasluiul este municipiul de gradul I, cu o populație de peste 120.000 de persoane

de Dănuț CIOBANU

La începutul anului 2019, populația municipiului Vaslui a ajuns la 120.930 de persoane. Cu o astfel de populație, Vasluiul a trecut în categoria municipiilor de gradul I din România. Numai în anul trecut, populația municipiului a crescut cu 7.000 de persoane.

Conform datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în anul 2007 municipiul Vaslui avea o populație totală de 74.863 persoane, pentru ca în anul 2013 populația să crească la 77.300 persoane. Ulterior, în anul 2016, populația municipiul reședință de județ s-a majorat până la 99.086 persoane, pentru ca în luna ianuarie 2018 Vasluiul să aibă 113.959 persoane. Creșterea spectaculoasă a numărului de locuitori se datorează exclusiv cetățenilor din Republica Moldova care primesc cetățenie și își înregistrează domiciliul în municipiului Vaslui.

“Vasluiul va trece la municipiu de gradul I, care are o populație de peste 120.000 de persoane. De asemenea, Consiliul Local Vaslui va avea 23 de consilieri, față de 21 consilieri câți sunt în prezent. Creșterea numărului populației va determina inclusiv modificări și în ceea privește veniturile primite de la bugetul general consolidat al statului, sume care se acordă printr-o anumită formulă”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui .

Pe lângă avantaje, creșterea constantă a populației municipiului Vaslui aduce și o serie de dezavantaje. Astfel, când se face analiza unor proiecte de investiții pe fonduri europene sau cu finanțare de la bugetul de stat se constată că doar 42% din populația orașului beneficiază de servicii de apă și canal. În condițiile în care în urmă cu câțiva ani procentul era de 67% din populație, specialiștii care analizează acești indicatori constată că nu a fost o evoluție în acest sector.

De asemenea, în cazul alocărilor sumelor defalcate din impozitul pe venit, cei aproximativ 17.000 de salariați din municipiul Vaslui, raportați la o populație mai mare, nu reflectă realitatea socio-economică a orașului.

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: