Home / Administratie / Cât de potabilă este apa de la puțurile aflate în administrarea Primăriei Bârlad?

Cât de potabilă este apa de la puțurile aflate în administrarea Primăriei Bârlad?

Municipalitatea bârlădeană va afla răspunsul la această întrebare în curând. Săptămâna trecută, s-a dispus prelevarea de probe de la câteva puțuri de apă, care se află în administrarea Primăriei, în urma sesizărilor cetățenilor, dar și conform planului municipalității de a verifica anual calitatea apei de la aceste pompe.

Au fost luate probe de la o parte din cele 37 de puțuri și se așteaptă rezultatul analizelor. Toată săptămâna trecută, de exemplu, muncitorii au decolmatat pompa aflată pe strada G.G. Ursu, din Munteni, unde apa era plină de nisip, pânza freatică fiind destul de ridicată, punând astfel în pericol sănătatea publică.

De fapt, cetățenii care consumă apă de la puțurile administrate de Primărie riscă destul de mult, atâta vreme cât apa nu este controlată măcar o dată la două luni, pentru a avea certitudinea că e bună sau nu pentru consum. Monitorizarea o dată pe an a acestei ape nu le dă cetățenilor siguranța că au consumat apă potabilă. De ani de zile, scuza Primăriei pentru rara verificare a calității apei acestor puțuri este costul ridicat al analizelor de laborator. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: