Home / Social / S-a inaugurat sezonul mușcăturilor de căpușă, la Urgențe

S-a inaugurat sezonul mușcăturilor de căpușă, la Urgențe

Este sezonul căpușelor, iar Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad investighează zilnic pacienți mușcați de aceste insecte.

În week-end au apelat la CPU trei persoane care au fost înțepate de căpușe. Deși aceste episoade se repetă anual, populația ignoră recomandările privind măsurile de precauție. Nu se îmbracă în mod corespunzător, astfel încât mâinile și picioarele să fie acoperite atunci când stau în parcuri sau alte zone cu iarbă.

Dacă insecta nu este scoasă de sub piele și nu se intervine medical în timp util, de îndată ce apar primele simptome, există riscul apariției bolii Lyme, o boală infecțioasă care se transmite prin înțepătura căpușei infectate cu bacteria Borrelia burgdorferi. În România există teste rapide în farmacii, care în 10 minute indică prezența bacteriei Borrelia, numai că la Bârlad nu sunt cereri din partea pacienților.

„Avem teste pentru depistarea multor afecțiuni. Ele au un termen de valabilitate care expiră dacă nu sunt vândute. Orice manager de farmacie va evita să rămână cu stocuri de teste expirate, pentru a nu înregistra pierderi. Știm că în orașele mari se găsesc în farmacii teste rapide pentru depistarea infecției provocate de mușcătura de căpușă. Și noi putem aduce astfel de teste, cu o singură condiție – să fie cerute. Un asemenea test costă în jur de 40 de lei și are o acuratețe de 90%”, a declarat managerul unei farmacii bârlădene, pentru Est News. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: