Home / Justitie / Adolescentul care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din Vaslui scapă de gratii
Elevul agresor

Adolescentul care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din Vaslui scapă de gratii

Adolescentul de 17 ani care a înjunghiat trei elevi pe o stradă din municipiul Vaslui ar putea scăpa de gratii, după ce magistrații au decis plasarea sa în arest la domiciliu, în localitatea Ferești. Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins cererea procurorilor, de prelungire a arestului preventiv cu încă 30 de zile, în condițiile în care Andrei Valentin Trofin, cercetat pentru tentativă de omor, a stat închis aproape două luni.

Arest la domiciliu în locul celui preventiv în cazul elevului de 17 ani, din Ferești, cel care în luna aprilie, și-a băgat în spital trei colegi de liceu în urma unui atac sângeros în apropiere de Piața Traian, din Vaslui. Cel puțin aceasta este măsura dispusă, deocamdată, de judecătorii de la Tribunalul Vaslui, în urma cererii depusă de procurori pentru prelungirea, cu încă 30 de zile, a măsurii arestului preventiv. O hotărâre definitivă va lua Curtea de Apel Iași, dacă, în termenul legal de 48 de ore de la pronunțarea hotărârii, va fi contestată noua măsura preventivă. Dacă va ajunge în arest la domiciliu, Andrei Valentin Trofin nu va avea voie, printre altele, să comunice cu o serie de persoane, printre care cele trei victime și o parte din rudele acestora. De verificarea modului în care respectă arestul la domiciliu se vor ocupa polițiștii vasluieni, așa cum a hotărât Tribunalul Vaslui.

Adolescentul de 17 ani a fost arestat preventiv pe 18 aprilie pentru tentativă de omor după ce a atacat și rănit cu un briceag trei elevi de 15, respectiv 16 ani, la scurt timp după ce aceștia au ieșit de la cursuri. Decizia judecătorilor a fost luată la propunerea procurorilor care au desfășurat cercetări în acest caz și care au considerat că atacatorul putea în orice moment să ia viața vreo uneia dintre victime. Cei trei adolescenți au fost răniți de Andrei Trofin în zona Pieții Traian în timp ce se îndreptau spre autogară pentru a lua autobuzul spre casă, în localitatea Văleni. Atacatorul, la rândul său navetist la Ferești, a recurs la acest gest în urma unui conflict mai vechi pe care l-a avut cu unul din elevi. Doi dintre adolescenți, care au suferit leziuni la nivelul unei urechi, în piept, la braț și în ceafă, au rămas internați în secțiile de Chirurgie Pediatrică și ORL a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Al treilea elev, cu mai multe tăieturi la o mână, a fost transferat la un spital din Iași, în condițiile în care i-a fost secționat un nerv. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: