Home / Administratie / Atenție la ”fenomenele naturale” protejate de Primăria Bârlad: cratere care se adâncesc de la o săptămână la alta
Înainte și după... o săptămână

Atenție la ”fenomenele naturale” protejate de Primăria Bârlad: cratere care se adâncesc de la o săptămână la alta

Campania națională “Adoptă o groapă”, devenită virală pe internet, are mari șanse să fie un real succes în Bȃrlad, orașul în care craterele se adȃncesc pe măsură ce se consumă mandatul de primar al liberalului Dumitru Boroș. În ritmul cu care ne-a obișnuit, riscăm ca pȃnă la alegerile de anul viitor să călcăm cu toții în hăuri. De nepăsare.

Cel mai recent exemplu, care vine să întărească una dintre convingerile bȃrlădenilor legată de incapacitatea administrației Boroș de a gestiona prioritățile orașului, poate fi văzut pe Strada Ana Ipătescu.

Drumul ce duce de la Piața centrală către Gară (pe lângă Școala nr. 5) e ornat cu o groapă de toată frumusețea. Chiar în mijlocul trotuarului, străjuit de o parte și de alta de tarabele comercianților, și-a făcut apariția, de o bună bucată de vreme, un hău care mușcă din asfalt. Pietonii îl ocolesc, la fel și bicicliștii, iar cȃte un cȃine vagabond își mai face culcuș, la ceas de seară, pe nisipul încălzit de soarele de peste zi.

Vȃnzătorii din zonă s-au obișnuit și ei cu “vecina” cea nouă, groapa de dimensiuni nemaiîntȃlnite, care pune probleme trecătorilor neatenți. Mai mult, ca să facă haz de necaz, aceiași vȃnzători măsoară zilnic din ochi cu cȃt reușesc ploile să mai adȃncească hăul sau cȃt de mare e nesimțirea celor care aruncă gunoaie în craterul care se cască din asfalt.

Cum Strada Ana Ipătescu nu este deschisă traficului auto, cel mai probabil niciunul dintre vajnicii lucrători din administrația locală nu știe povestea gropii care s-a aciuat printre gențile de voiaj și alte chilipiruri comercializate la tarabe. Cu atȃt mai puțin primarul Boroș, care și-a încheiat deplasările prin oraș odată cu terminarea campaniei electorale.

În această situație, suntem curioși cine va cȃștiga pariul꞉ comercianții de pe strada Școlii 5, care spun că groapa are zilele numărate, sau bȃrlădenii care locuiesc în zonă, care sunt de părere că “vecina” din asfalt prinde și prezidențialele din toamnă. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ultima oră! Vântul puternic a distrus până acum trei acoperișuri la Bârlad (Foto/Video)

Două echipe ale Detașamentului de Pompieri Bârlad intervin  la ...

Investiții de milioane de euro la Vetrișoaia

Autoritățile locale din Vetrișoaia se pricep să administreze banii ...

Deficitul bugetar al Bârladului este de 7% în acest an! Consilierii PSD cer explicații primarului

Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota proiectul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: