Home / Social / Cinci case și 15 gospodării, inundate în Cârja în urma unei ploi torențiale

Cinci case și 15 gospodării, inundate în Cârja în urma unei ploi torențiale

Cinci case și 15 gospodării au fost inundate în satul Cârja, suburbie a orașului Murgeni, în urma unei ploi torențiale căzută peste localitate în cursul serii de duminică. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru evacuarea apei și a aluviunilor din imobilele afectate, inclusiv de pe stadionul din sat.

Furia naturii a lovit din nou în județul nostru, de această dată în sud-estul extrem, spre granița cu Galațiul. Este vorba de localitatea Cârja, acolo unde o ploaie torențială, care a adus 65 de litri pe metru pătrat în mai puțin de două ore, a umplut satul de apă. Ca efect imediat, au fost afectate în mod direct de scurgerea apei de pe versanți cinci case și 15 gospodării. În consecință, autoritățile au intervenit pentru înlăturarea efectelor viiturii.

În zonă, am acționat cu trei autospeciale și cinci motopompe, din care una de mare capacitate, cu care s-a evacuat apa de pe stadionul din localitate. Nu au existat persoane strămutate din locuințe în urma acestor evenimente”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

O profesoară din sat căreia puhoaiele i-au smuls gardul locuințe și i-au distrus porțile de acces în curte a suferit un atac de panică, pompierii fiind cei care au reușit să o calmeze, fără a fi nevoie de intervenția vreunui echipaj medical. Autoritățile vor face o evaluare a pagubelor provocate de viituri în Cârja în vederea obținerii de ajutoare bănești de la guvern. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: