Home / Social / Dezgustat de modul de jurizare din concursuri, Ioan Toderașcu lasă epigrama pentru fotografie

Dezgustat de modul de jurizare din concursuri, Ioan Toderașcu lasă epigrama pentru fotografie

S-a săturat de matrapazlâcurile cere se fac până și în juriile concursurilor de epigrame. Ioan Toderașcu, epigramist vasluian originar din Costești, a lăsat-o mai ușor cu epigramele și de mai bine de un an s-a dedicat fotografiei.

Înzestrat cu calități artistice native pentru arta fotografică, Ioan Toderașcu s-a apucat de studiat singur, a mai tras cu ochiul în dreapta și-n stânga și a făcut progrese mari. Pentru că a vrut să vadă cât de reușite sunt fotografiile artistice pe care le face, a început să posteze imaginile pe un site dedicat, unde sunt organizate concursuri online. La ultimul concurs la care a participat în urmă cu câteva zile a reușit să se claseze pe locul 12 din 15.000 de participanți.

„Am trimis o fotografie cu un spic de grâu și am avut surpriza să constat că fotografia mea a fost foarte apreciată de fotografii amatori care s-au înscris în concurs. Îmi place că e un vot popular, se votează fotografia și nu persoana. Nimeni nu știe cum arăți, de unde vii sau în ce partid ești, dacă ești. E un vot democratic și asta îmi place. Păcat că nu se întâmplă așa și la concursurile de epigrame din România, unde favoritismele primează”, a declarat Ioan Toderașcu, pentru Est News.

Fotografii înscriși pe site-ul respectiv sunt punctați după fiecare concurs și în funcție de punctajul obținut, în timp sunt ierarhizați pe nivele. La acest moment, Ioan Toderașcu este „maestru”, adică la nivelul 8, penultimul. Nivelul maxim este cel care îți asigură titlul de „guru”.

Dragostea pentru fotografie a venit după ce Ioan Toderașcu a participat la proiectul „Satul vasluian – tradiții și actualitate”, inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradiției Populare Vaslui. Atunci și-a descoperit pasiunea pentru arta fotografică. Deși nu are aparatură de ultimă generație, talentul său nativ își spune cuvântul. Pozele din lumea satului postate aproape zilnic pe pagina sa de facebook sunt urmărite și apreciate de multă lume. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copil de 8 ani, rănit grav de un tractor în timp ce stătea în fața gardului unei locuințe din Doagele

Un copil de 8 ani ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Întreruperile de curent continuă în județul Vaslui. Vezi ce localități vor fi afectate în această săptămână

Săptămâna aceasta curentul electric este ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: