Home / Social / Investiții de milioane de euro în zona Traian din municipiul Vaslui

Investiții de milioane de euro în zona Traian din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Modernizarea bulevardului Traian din municipiul Vaslui mai are de așteptat. Într-o primă etapă, în zona Traian se vor derula alte investiții privind extinderea transportului local, reconfigurarea sensului giratoriu din Crucea Gării și reabilitarea sistemului de apă și canal. Abia după ce aceste proiecte vor fi finalizate se va trece la modernizarea infrastructurii rutiere. În tot acest timp, Primăria Vaslui va decide pe ce program de finanțare va derula proiectul de pe Traian.

Proiectul de reabilitare al bulevardului Traian din municipiul Vaslui va demara după finalizarea altor investiții care se vor derula în zonă. În primul rând, este vorba despre proiectul de extindere al transportului public local, strada Traian fiind prinsă în acest program finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că una din liniile pe care va fi extinde transportul local cuprinde străzile Traian – Călugăreni – Castanilor. În al doilea rând, modernizarea străzii Traian se va face după ce sensul giratoriu din Crucea Gării va fi reabilitat tot printr-un proiect cu finanțare europeană. Nu în ultimul rând, strada Traian este prinsă în proiectul de modernizare a sistemului de apă și canal, iar refacerea carosabilului rutier va fi posibilă doar după încheierea acestor investiții. La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. În total, investițiile se ridică la 74 milioane de lei fără TVA.

Sunt mai multe proiecte care se vor derula înainte de a începe modernizarea bulevardului Traian. Deocamdată nu am stabilit pe ce tip de finanțare vom merge și rămâne să vedem ce linii de finanțare vom accesa. Pentru moment se lucrează la proiectul tehnic al investíției”, a spus Daniel Neacșu.

Noi rețele de troleibuze

Unul din proiectele depuse de Primăria Vaslui pe Axa 4 din cadrul POR 2014-2020 vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Proiectul are la bază o componentă referitoare la achiziționarea de mijloace de transport de călători ecologice și o componentă care privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport local din municipiul Vaslui. Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate. Vor fi montați 342 de stâlpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente. Totodată, pe traseele de extindere a rutelor ecologice se vor amenaja trotuare pentru călători.

Tot pe segmentul transportului local, municipalitatea a întocmit un proiect care vizează realizarea unui depou pentru transportul public local. Cele două proiecte dedicate transportului local au o valoare estimată de aproximativ 130.000.000 lei

Pasaj pietonal modern

O altă investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere vizează reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării (intersecția străzilor Republicii, Ștefan cel Mare și Traian), unde, în prezent, este un sens giratoriu cu o rază de 21 de metri.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai investiției, va fi construit un pasaj pietonal care va avea patru portale de intrare/ieșire, executate la mijlocul dintre trecerile de pietoni existente.

În pasajul pietonal vor fi amenajate grupuri sanitare, spații de utilitate publică, sistem de supraveghere video etc. Accesul în pasaj se va realiza cu scări clasice din beton armat, scări rulante și ascensoare, cu amenajări speciale pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Proiectul de reconfigurarea nodului de circulație rutieră are o valoare de 34 milioane lei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: