Home / Administratie / Penibil! Boroș a furat de la USR Bârlad ideea chestionarelor adresate bârlădenilor și, după 3 ani de mandat, îi întreabă pe oameni ce-i de făcut în oraș!
Boroș, mai jos de atât, poți să cobori?

Penibil! Boroș a furat de la USR Bârlad ideea chestionarelor adresate bârlădenilor și, după 3 ani de mandat, îi întreabă pe oameni ce-i de făcut în oraș!

de Simona MIHĂILĂ

Mai penibil de atât se poate? După rezultatul rușinos obținut la alegerile europarlamentare din acest an, rezultat care reflectă părerea electoratului despre activitatea conducerii primăriei, Dumitru Boroș, primarul Bârladului și președintele PNL Bârlad, a găsit o soluție disperată. S-a uitat în curtea vecinilor cȃștigători de la USR Bȃrlad, a văzut că au un proiect care le-a stȃrnit curiozitatea și aprecierea bȃrlădenilor, un chestionar pe teme de dezvoltare urbană (detalii AICI), și n-a mai stat pe gȃnduri꞉ a

Boroș, mai jos de-atât, poți să cobori?

furat ideea și, peste noapte, a încropit un chestionar așa cum a auzit ca vrea să facă USR.

Repede, repede, să nu cumva să apuce useriștii să-și pună în practică planurile anunțate. Sperând, probabil, că bârlădenii vor uita de unde a plecat totul, iar el va culege relaxat roadele zicalei ”hoțul neprins, negustor cinstit”. Mai mare rușinea!

În dorința disperată de a trage asupra lui popularitatea pe care a întrezărit-o la ideea chestionarelor, lui Boroș îi scapă un lucru: acela că se face de râs întrebând oamenii, după 3 ani de mandat, ce este de făcut în orașul pe care îl conduce. Primarul Boroș pretinde că nu știe nici acum ce doresc bârlădenii de la el? Nu și-a făcut o minimă idee, după trei ani în funcția de primar și după alți 8 ani în care a fost consilier municipal, ce vor cetățenii care-i plătesc leafă? Dar ce-ai păzit, primare, până acum? Cu ce te ocupi acolo, în turnul primăriei?

Îndrăznim ca, până va citi răspunsurile bârlădenilor, Boroș să ia în mână broșura electorală pe care a împărțit-o bârlădenilor în 2016 și să o recitească. Acelea sunt lucrurile pe care le vor cetățenii, domnule primar. Pentru ceea ce ai promis acolo te-au votat. În cazul în care ai uitat (e demonstrat științific că minciunile se uită repede), o să alocăm iarăși spațiu în ziarul Est News, pentru a-ți reîmprospăta memoria.

De data asta, Boroș le propune bârlădenilor ”un oraș prietenos”!

Din postura de președinte al Organizației locale a PNL, Boroș vorbește despre unele ”dificultăți în implementarea unor programe și proiecte de o importanță deosebită pentru comunitate”, și oferă ca exemple, la acest capitol, locurile de parcare, sensurile giratorii, asfaltările de străzi, căminul de bătrâni și mediul de afaceri.

Boroș nu recunoaște deschis că, în calitate de primar al Bȃrladului n-a performat în ultimii trei ani, și sugerează că presa și parte din populația orașului sunt vinovați pentru imaginea sa dezastruoasă: ”S-a susținut, fără temei, în diferite medii (online, o parte din mass-media, etc.), că programele sau proiectele (Primăriei) nu răspund nevoilor comunității bârlădene”.

În această situație, rezolvarea e simplă꞉ să întrebăm cetățenii ce părere au!

“Care sunt prioritățile și propunerile dumneavoastră, cu referire la: străzi, alimentare cu apă, canalizare, rețea electrică, salubritate etc.?”, așa sună prima întrebare adresată celor interesați.

Îi urmează alte șapte întrebări, care vizează Sănătatea, Învățămȃntul, domeniul Economic – Mediul de Afaceri, Cultură – Sport – Tineret, Siguranța Cetățeanului, Copii – Tineri și Pensionari și, la final, întrebarea de grație꞉ ”Ce măsuri ar trebui să întreprindă Primarul și Consiliul Local pentru transformarea Municipiului BÂRLAD ÎNTR-UN ORAȘ PRIETENOS?”.

PRIETENOS. Așa își dorește primarul liberal în funcție să devină orașul Bȃrlad. Nu DEZVOLTAT, nu CIVILIZAT, nu MODERN, nu PROSPER, nu RENĂSCUT, cum spunea în campania electorală din 2016. Nimic din toate acestea! Îl vrea PRIETENOS, ca un animăluț de companie, aciuat la picioarele stăpȃnului.

Propunerile bȃrlădenilor, care au spațiu de un rȃnd sau două rȃnduri să-și scrie of-urile, “vor contribui la modelarea programului de dezvoltare a municipiului Bârlad și vor asigura o bună și eficientă punere în practică”, susține Dumitru Boroș.

Noroc cu USR-ul, care i-a deschis primarului de Bȃrlad ochii pentru nevoia unei consultări publice gratis. Prins cu mȃța-n sac, ne așteptăm ca edilul Copy – Paste să aibă o reacție PRIETENOASĂ. Cum altfel, dacă “orașul Bȃrlad e un oraș cu multe probleme, iar locuitorii sunt și sensibili”, conform ultimei caracterizări făcute de primarul Boroș.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Aquavas Vaslui lansează săptămâna viitoare a patra licitație pentru proiectul de apă și canal din Bârlad

de Dănuț CIOBANU SC Aquavas ...

Consilierii din CL Vaslui propun reducerea impozitelor și taxelor locale

de Dănuț CIOBANU Consilierii opoziției ...

Iohannis a câștigat cu sub un procent în fața Vioricăi Dăncilă în județul nostru. Diferența au făcut-o municipiile

Actualul președinte al României, Klaus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: