Home / Social / La Bȃrlad, raiul gunoaielor duhnește ca-n iad
Gunoi aruncat lângă tomberoanele goale de nesimțiți care nu au fost amendați niciodată

La Bȃrlad, raiul gunoaielor duhnește ca-n iad

Nu puține sunt momentele în care, mergȃnd la pas prin Bȃrlad, ajungi în apropierea pubelelor de gunoi și te întrebi, pe bună dreptate, cu ce ești vinovat tu, un biet trecător, de trebuie să înduri nesimțirea unor indivizi care n-au altă asemănare cu specia umană decȃt poziția verticală bipedă.

Mare noroc că fotografiile nu pot reda mirosul de la momentul imortalizat pentru veșnicie! Altfel, teamă ne e că fotografia făcută în Bȃrlad de reporterul Est News, la orele dimineții, la intersecția străzilor Prutului cu Mihai Viteazul, ar putea avea efecte crunte asupra multor cititori.

Temperaturile ridicate din ultimele zile i-au adus unui bȃrlădean pofta de a-și face curățenie prin casă și de a se descotorosi de tot ce nu mai merită să ocupe spațiu. Asta nu e, nicidecum, un lucru rău! Doar că, a arunca în stradă, lȃngă containerul de gunoi, toate vechiturile, arată că n-ai prea mult bun-simț și că nu-ți pasă deloc de regulile traiului în comun, reguli care spun «să nu faci nici altora ce ție nu ți-ar plăcea să ți se facă».

O canapea, un fotoliu, mult rumeguș, cearșafuri, haine vechi, soioase, găleți, pungi, ziare și cȃrpe murdare – asta a lăsat în urma sa un om pe care nesimțirea îl trădează. Deși alături tomberoanele sunt goale, ”gospodarului” puțin i-a păsat: ca un nesimțit sadea, s-a descotorosit de vechiturile urȃt mirositoare, punându-le lângă tomberoane.

Dacă în alte orașe civilizate astfel de scene nu se mai întȃmplă demult, de frica amenzilor usturătoare, de mii de lei, aplicate de Poliția Locală, în Bȃrlad e raiul mormanelor de gunoaie aruncate la voia întȃmplării, după bunul plac al celor cărora educația pentru traiul în societate le lipsește cu desăvȃrșire.

Cei care au de suferit sunt bȃrlădenii nevoiți să îndure nu doar peisaje de mahala, ci mai ales mirosuri pestilențiale, pe care nici cei tari de înger nu le pot suporta

Ce e de făcut cu nesimțirea și care e antidotul ei? Primarii gospodari au găsit ac de cojocul celor care își bat joc de mediu și de semenii lor. În comuna Hoceni, de exemplu, gunoiul aruncat pe stradă s-a întors ambalat în colete la proprietarii fără bun-simț. Și nu singur, ci însoțit de amenzi!

Dacă la doi pași de Vaslui se poate, înseamnă că n-ar fi imposibil nici la Bȃrlad ca nesimțiții să-și primească înapoi mizeria. Dar asta presupune și altceva decȃt intenții din partea administrației locale, dincolo de “filările” sporadice demonstrative care se lasă, aproape fără excepție, cu fotografii pe facebook-ul primăriei.

SOS, Poliția Locală cu atribuții pe probleme de mediu, mai ales că acum canicula stă la pȃndă și mirosurile grele de la tomberoane riscă să se amplifice și să pună stăpȃnire pe Bȃrlad! (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: