Home / Invatamant / Muzicianul de 10, Lucian Liviu Albu este șeful de promoție al Școlii de Artă „Nicolae Tonitza” din Bârlad

Muzicianul de 10, Lucian Liviu Albu este șeful de promoție al Școlii de Artă „Nicolae Tonitza” din Bârlad

Cel mai bun elev al promoției 2019 de la Școala de Arte N.N. Tonitza din Bârlad este nimeni altul decât talentatul Lucian Liviu Albu. Elevul care a obținut doi ani la rând locul I la Olimpiada de Interpretare instrumentală la flaut și care acum o lună a trecut de probele de aptitudini pentru intrarea la Colegiul Național de Muzica „George Enescu”.

Lucian Liviu Albu a terminat gimnaziul cu media generală 9.94, iar clasa a VIII-a cu media 10. Mai are de dat examenul de capacitate și va intra în clasa a IX- a la prestigiosul liceu bucureștean. Este încrezător în viitorul său artistic, dar recunoaște că se simte deja nostalgic.

„Îmi este greu să mă despart de colegii mei de clasă și de profesorii pe care i-am avut încă din clasa a III-a, când am pășit pentru prima dată pragul Școlii de Muzică și Arte Plastice. Eram mic, dar m-a atras arhitectura deosebită a clădirii, eram mândru că învățam într-o școală așa deosebită. O să îmi fie dor și de profesorii mei care au fost deosebit de înțelegători. Când aveam câte un concurs sau recital nu ne ascultau spuneau să ne pregătim ca data viitoare să luăm note bune. Am fost un elev cred că destul de responsabil. Uneori când nu prea eram pregătit, din lipsă de timp evident, simțeam un gol în stomac. Nu mă simțeam confortabil să vin la școală cu lecția neînvățată. Mi-au plăcut toate obiectele în mode special matematica, limba română și evident muzica. Ea mi-a schimbat traiectoria în viață”, ne-a declarat Lucian Liviu Albu.

Acesta a promis că va veni acasă cât mai des posibil iar prima pe care o va vizita, după părinți, va fi profesoara lui de flaut, Camelia Andrei, un om minunat, un pedagog de clasă, căreia Lucian spune că-i datorează ceea ce este acum.

Tânărul care cântă dumnezeiește la flaut vrea ca după liceu să studieze muzica în străinătate. Spune că nu și-ar dori să rămână acolo, ci că este hotărât să se întoarcă în țară și să facă parte dintr-o filarmonică. Rămâne de văzut care va fi parcursul profesional al flautistului care a impresionat juriile multor concursuri naționale și internaționale și care va rămâne în istoria Școlii de Artă „Nicolae Tonitza” din Bârlad, unul dintre elevii de aur ai acesteia. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: