Home / Justitie / Săptămâna Prevenirii Criminalității, la Vaslui

Săptămâna Prevenirii Criminalității, la Vaslui

Prevenirea criminalității vizează o informare permanentă a populației cu privire la noile forme de manifestare a infracționalității, factorii favorizanți și modalitățile de prevenire necesare creșterii gradului de siguranță personală și a bunurilor.

În perioada 03-07.06.2019, la nivel national, a avut loc evenimentul Săptămâna prevenirii criminalității.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat activități informativ-preventive pe raza întregului județ, cu tematică privind prevenirea violenței împotriva femeilor, prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, precum și prezentarea unor elemente privind siguranța rutieră.

Manifestările au implicat organizarea a numeroase activități informativ-preventive, obiectivele constând în sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

„Peste 600 de persoane au participat la instruiri ce au vizat prevenirea infracțiunilor de violență domestică. În acest sens, au fost realizate peste 40 de întâlniri cu potențiale victime ale violenței domestice, autori și victime, precum și persoane predispuse la asemenea fapte. Acțiunile au avut loc în vederea prezentării dimensiunii fenomenului, au fost promovate recomandări preventive, informări cu privire la riscurile și consecințele acestui gen de fapte.În data de 04.06.2019 a fost lansată campania județeană de prevenire a violenței domestice Înțelepciunea nu are nevoie de violență! în localitatea Fâstâci, comuna Cozmești.”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Vaslui.

Polițiștii vasluieni au fost implicați în peste 90 de activități de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, în unități de învățământ. Au fost informați peste 3000 de elevi, școlari și preșcolari, precum și 128 de cadre didactice. O activitate de amploare a avut loc la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Vaslui, unde s-a desfășurat închiderea programului preventiv-educativ „Școala siguranței Tedi” 2018-2019. În ziua dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, polițiștii au fost implicați în 50 activități de instruire a persoanelor vârstnice, președinți/administratori de asociații și potențiale victime ale furturilor din locuințe. Au fost consiliate aproximativ 260 persoane. Acțiunile dedicate evenimentului național Săptămâna prevenirii criminalității au fost susținute, cu precădere, de către polițiști din cadrul compartimentului de analiză și prevenire a criminalității, ordine publică, poliție rutieră și acțiuni speciale.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: