Home / Social / Bârlădeanul Adrian Todireasa, dispus să doneze o parte din indemnizația sa de consilier local unei asociații umanitare

Bârlădeanul Adrian Todireasa, dispus să doneze o parte din indemnizația sa de consilier local unei asociații umanitare

Gest fără precedent în Consiliul Local Bârlad. Consilierul PNL Adrian Todireasa este hotărât ca de luna viitoare să doneze o jumătate din indemnizația sa lunară unei asociații umanitare din oraș.

„Am luat această decizie pentru că am simțit nevoia să transmit un semnal de alarmă societății în legătură cu nevoile pe care le au copiii cu autism, din păcate, prea puțin sprijiniți de stat și de comunitate. De asemenea, vreau prin gestul meu să transmit comunității care m-a ales să fiu membru al legislativului local, un semnal de alarmă privind pericolul extinderii așa numitului autism light, indus de prezența calculatorului în viața copiilor de 1-3 ani. Este un autism virtual care dăunează sănătății fizice, inclusiv celei mentale a copilului mic, cu urmări grave pe viitor”, a declarat pentru Est News, Adrian Todireasa. Acesta spune că practicarea unui sport ar reduce interesul copiilor pentru calculator.

La finele anului trecut, consilierul a propus primarului Dumitru Boroș înființarea unui Club Sportiv Municipal (CSM), cu mai multe secții sportive, unde să practice sport copiii ai căror familii nu își permit să plătească ore de handbal sau fotbal la cluburi private.

„Din păcate, discuția a rămas la faza de proiect. Încă mai sper că până la anul, când sunt alegerile locale, să putem deschide la Bârlad un CSM. Este visul meu, dacă vreți să știți, pentru că simt că în cei 3 ani de când sunt consilier local nu am putut realiza mai nimic din ce am propus în consiliu, dar și în urma discuțiilor cu Dumitru Boroș”, a mai adăugat Adrian Todireasa.

A mai rămas aproape un an până la finalizarea mandatului său de consilier local, timp în care o asociație umanitară va putea folosi suma, simbolică ce-i drept, pentru a acoperi o mică parte din nevoile copiilor cu autism.

Rămâne de văzut dacă își va putea duce la bun sfârșit mandatul, pentru că au apărut deja disensiuni între el și Dumitru Boroș, președintele organizației PNL Bârlad. Faptul că Adrian Todireasa a devenit destul de vocal îl deranjează pe șeful său direct de partid, și nu se știe unde va duce ascuțirea săbiilor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: