Home / Politic / Răzbunarea lui Boroș: patru primari de comune, executați, drept pedeapsă că PNL a pierdut alegerile la Bârlad
Boroș și ”trădătorul” Toporaș

Răzbunarea lui Boroș: patru primari de comune, executați, drept pedeapsă că PNL a pierdut alegerile la Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

Paradoxul din PNL Vaslui continuă. Deși a obținut un scor jenant pe municipiu, primarul Boroș a votat pentru retragerea sprijinului politic în cazul a patru primari liberali de comune și a unui consilier local. În ciuda faptului că aceștia au proiecte de zeci de ori mai multe și mai valoroase decȃt Bȃrladul!

Se agită apele în PNL Vaslui după alegerile europarlamentare! Primarii din comunele Gherghești, Perieni, Pochidia și Vinderei au rămas fără sprijin politic din partea Organizației Județene a PNL Vaslui, iar cel care a votat împotriva colegilor săi a fost chiar primarul liberal Dumitru Boroș, marele învins al zilei de 26 mai, care a reușit să fie depășit la Bȃrlad nu doar de USR-ul aflat pe val, ci și de PSD.

Victoria obținută la alegerile europarlamentare din acest an, la nivel național, de către Partidul Național Liberal, se sărbătorește la Vaslui cu excluderi și sȃnge pe pereți, exact cum îi șade mai rău unui partid de dreapta.

Mustrat de șeful său direct pe linie de partid, Nelu Tătaru, care i-a reproșat în mod public eșecul usturător al PNL în municipiul Bȃrlad, la scrutinul din 26 mai, primarul Dumitru Boroș își acoperă rezultatul avocățește꞉ cu un conflict, care mută interesul de pe Bȃrlad pe zona de sud a județului.

Mai exact, Boroș a fost unul dintre cei care au susținut cele mai proaspete epurări din PNL Vaslui, care i-au vizat pe primarii Ionuț Ghiur (Vinderei), Alexandru Iacob (Perieni), Nixon Ibănescu (Gherghești), Marius Ciocan (Pochidia) și pe președintele organizației locale a PNL din Mălușteni, Mirel Balaban. Cu toții au rămas fără sprijin politic după votul unanim al colegilor liberali, întruniți în ședința de la începutul acestei săptămȃni.

Cinci dintr-o lovitură! O «performanță» greu de egalat de către vreo altă Filială Județeană a PNL (și, în general de vreo formațiune politică din județ) care ridică semne de întrebare despre ce se întȃmplă în mod real în sȃnul PNL Vaslui, dincolo de declarațiile pe care liderii acestei organizații le aruncă în spațiul public.

Dacă președintele Tătaru vorbea, pȃnă nu demult, despre o «curățenie naturală, necesară», după ce PNL Vaslui s-a descotorosit de singurul deputat, de primari, consilieri județeni și locali, prim-vicepreședintele Dumitru Boroș nu-și asumă public deciziile politice, pe care le dă după cireșul… partidului, invocȃnd răspunderea colectivă.

Boroș arată cu degetul spre colegii care ar fi făcut blat cu alte partide și se face că uită de blatul său cu PSD, din 2016!

În conferința de presă susținută ieri, la sediul PNL Bȃrlad, Boroș a vrut să sublinieze clar cȃt de neconflictual este el꞉ “Nu este o decizie a primarului din Bȃrlad, într-adevăr sunt prim-vicepreședinte, a fost o decizie colectivă, luată după ce colegii noștri s-au pus în afara partidului. Te duci și te întȃlnești cu colegi de la alte partide, de la ALDE, nu știu de unde, faci fotografii, te duci la întruniri, susții, ce poți să mai zici despre acel om, mai este alături de liberali sau nu mai este? Și a fost o decizie, din cȃte îmi aduc aminte, fără niciun vot împotrivă sau vreo abținere. E vorba despre primarii din Vinderei, Perieni, Gherghești și de colegul nostru Balaban Mirel de la Mălușteni. Nu i-a dat nimeni afară, ei s-au dus în afară. Unii primari au impresia că poți să joci cum vrei și cȃt vrei, cu argmentul că “eu am niște probleme de rezolvat la nivel de comună”. Și atunci încalci linia partidului, ce e prevăzut.», a spus Dumitru Boroș, care a ținut să le dea și o lecție colegilor săi, foști și actuali, accentuȃnd că “fiecare primar trebuie să își gestioneze singur problemele și din punct de vedere administrativ, și din punct de vedere politic”.

Cam cum și-a rezolvat el, în 2017, problemele cu colegii PSD-iști din Consiliul Local, oferindu-le pe tavă funcția de viceprimar. Boroș are tupeul să vorbească de blaturile colegilor săi cu alte partide, când el însuși a făcut blat cu PSD în 2016?!!

Să-l trezească cineva pe Boroș: PNL a pierdut la Bârlad din cauza administrației sale dezastruoase, nu din vina primarilor de comune

Nici pomeneală de explicații pentru rezultatul rușinos din 26 mai, de la Bȃrlad, pentru care președintele Tătaru a cerut o analiză amănunțită. ”Am fost acolo, m-am implicat, spre deosebire de alții!”, afirmă Boroș, care nu pare să fi înțeles nimic din semnalul pe care i l-au dat bȃrlădenii, care nu l-au susținut ca urmare a lipsei de rezultate, vreme de trei ani, la conducerea municipiului.

De cealaltă parte, singura reacție din tabăra celor rămași fără sprijin politic a venit prompt de la primarul comunei Vinderei. Ionuț Ghiur și-a luat ”la revedere” de la PNL, pe contul său de socializare, același PNL care nu l-a ajutat în niciun fel de cȃnd a preluat frȃiele administrației locale din Vinderei.

”Rămas bun, PNL! Am aflat că BPJ-ul PNL a retras sprijinul politic atât mie cȃt și altor 4 colegi. Oricum, în cei trei ani de mandat, nu am primit niciun sprijin din partea organizației PNL Vaslui, nu am fost contactat niciodată de domnul președinte Tătaru. Această organizație este condusă de un grup care are ca unic scop promovarea membrilor familiilor lor în diferite funcții. Nu există dreptul la opinie și cine nu respecta directivele lor sunt imediat marginalizați și excluși. Am fost acuzat de domnul primar Boros pentru eșecul dumnealui de la alegerile Europarlamentare, că am influențat cetățenii municipiului Bȃrlad să nu voteze PNL. Vreau să-i amintesc că a avut tot sprijinul meu la alegerile locale, dar a dezamăgit electoratul bârlădean datorită neimplicării și lipsei de viziune pentru dezvoltarea orașului.», a scris Ionuț Ghiur pe profilul său. Primarul de la Vinderei a avut și un mesaj pentru foștii colegi din PNL꞉ “Le doresc colegilor mei din PNL mult succes în continuare și îi sfătuiesc să nu uite că singura datorie a noastră este către cetatenii care ne voteaza și nu către partide”. Replica vine din partea unui primar de comună care e campionul absolut al finanțărilor pe PNDL, în județul Vaslui, reușind să atragă investiții de aproximativ 34 milioane lei, o valoare comparabilă cu cinci primării PSD și de 10 ori mai mare ca «reușita» primarului Boroș de la Bȃrlad.

Acesta să fie, oare, principalul criteriu în baza căruia sunt selectați membrii de partid în PNL Vaslui, lipsa de rezultate în administrație? Sau, poate, au început să se ascută săbiile pentru alegerile care urmează, iar unii au nevoie ca de aer să poarte giulgiul alb în fața alegătorilor?

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: