Home / Social / Regal de film și muzică folk, la Teatrul de vară din Vaslui. Iată ce pelicule vor rula!

Regal de film și muzică folk, la Teatrul de vară din Vaslui. Iată ce pelicule vor rula!

Teatrul de vară din municipiul Vaslui își va deschide porțile în acest week-end pentru publicul larg, cu trei seri de film și o zi de muzică folk. Peliculele vor rula vineri, duminică și luni, începând cu ora 21, în timp ce spectacolul de folk va fi sâmbătă, de la ora 18.30.

Week-end plin pentru cineaștii din Vaslui. Sub organizarea primăriei din localitate, aceștia vor avea ocazia să urmărească, pe ecranul Teatrului de vară, o selecție a celor mai noi filme românești, premiate sau participante la festivaluri prestigioase, precum și câteva filme regizate de Cristian Mungiu. Caravana ”Zilele filmului românesc” va poposi la Vaslui în zilele de 14, 15 și 17 iunie, cu o primă serie de proiecții, iar apoi în week-end-ul viitor, pe 21 pe 23 iunie. Filmele vor fi difuzate la Teatrul de Vară, de la ora 21.00, intrarea fiind liberă.

Proiectul ”Caravana Zilele Filmului Românesc”, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui.
Primul film propus este ”Occident”, din 2002, al regizorului Cristian Mungiu, care îl distribuie pe Alexandru Papadopol într-o comedie despre un cuplu care nu se descurcă cu banii în Romania și se gândește să emigreze. ”Occident” este o privire ironic-amară asupra situațiilor uneori hazlii, alteori ridicole și de cele mai multe ori fără soluție în care ne aruncă viața. În aceeași măsură, filmul este și o poveste despre întâmplare, despre coincidențe, despre surprize și despre timp. Proiecția lui se va realiza vineri, 14 iunie.
Filmul ”
Lemonade”, în regia Ioanei Uricaru, spune povestea Marei, o mamă singură, în vârstă de 30 de ani, aflată în Statele Unite pentru o slujbă temporară ca asistent medical și care se căsătorește cu americanul Daniel. Când începe demersurile pentru a obține permisul de ședere, Mara își dă seama că America reală nu seamănă cu cea din visurile ei. ”Lemonade” a fost nominalizat la ”Film Independent Spirit Awards 2019”, premiat pentru regie la Sarajevo și selecționat la Tribeca și va putea fi urmărit sâmbătă, 15 iunie.
”Distanța dintre mine și mine”, în regia Monei Nicoară și Danei Bunescu, este un film ce o are în centru pe Nina Cassian, poetă avangardistă, compozitoare și graficiană, a cărei viață a fost o luptă între estetică și etică. Prin cruntele realități ale fascismului, comunismului și exilului în capitalism, cea mai fascinantă femeie din literatura română și-a păstrat libertatea interioară și credința copilărească într-un basm utopic. Filmul a fost distins cu ”Premiul publicului” la
Les Films de Cannes a Bucarest în 2018 și va fi difuzat luni, 17 iunie.
Regizat de Nae Caranfil, ”6,9 pe scara Richter” este o comedie gata să cutremure Vasluiul. Un tânăr actor de teatru are un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența. 6,9 pe scara Richter va fi difuzat vineri, 21 iunie.
”Amintiri din Epoca de Aur” este un film colectiv, scris și produs de regizorul român Cristian Mungiu, ce cuprinde 6 scurtmetraje, grupate în două părți care au fost lansate succesiv. Comedia prezintă legendele urbane care circulau în perioada dictaturii comuniste din România. Cele două părți ale filmului vor fi proiectate la Vaslui pe 22 și 23 iunie.
(Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: