Home / Administratie / (VIDEO) La Bârlad, decolmatarea canalelor deschise se face ca în Evul Mediu: cu grebla și cu mâna

(VIDEO) La Bârlad, decolmatarea canalelor deschise se face ca în Evul Mediu: cu grebla și cu mâna

Praf în ochi! Știrea apărută zilele trecute în cotidianul Est News, în care semnalam focarul de infecție pe care îl reprezintă canalul deschis de la intrarea în cartierul Munteni, nu i-a picat bine primarului. După ce a dispus tăierea celor mai mari buruieni, din zona punctului gospodăresc, a contactat societatea Aquavas pentru a trimite oameni în zonă să igienizeze și decolmateze canalul cu dejecții periculoase pentru sănătatea populației. Și cum Primăria nu are bani pentru închiriat utilaje, în zonă au ajuns doar muncitori.

Ieri dimineață, trei muncitori, fără nici un fel de echipament de protecție, munceau de zor să curețe canalul cu niște mijloace rudimentare. Oamenii au recunoscut că ceea ce fac e un lucru de mântuială dar că încearcă să curețe cum pot mizeria și mâlul care obtureză canalul de la intrarea în Munteni, așa cum li s-a spus.

Pe un soare dogoritor și o umezeală ridicată, muncitorii de la Aquavas încercau „marea cu sarea”, pentru că ceea ce făceau era o muncă inutilă, făcută pentru ca oamenii din zonă să vadă că autoritatea locală, chipurile, se implică. Realitatea e că acel canal ar trebui pavat și întreținut periodic pentru a nu se mai ajunge la umplerea lui cu mâl și mizerii organice cum se întâmplă de trei ani încoace.

De fapt, problema colmatării acestui canal este una veche, numai că în mandatele primarilor anteriori curățarea firului de apă nu se făcea manual ca în Evul Mediu, ci cu utilaje care în două zile lăsau totul lună în urmă.

Populația și locuitorii din zonă reclamă indiferența Primăriei, dar și pe cea a Direcției de Sănătate Publică și a Gărzii de Mediu, care nu sancționează autoritatea locală ce pune în pericol sănătatea publică. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: