Home / Social / Beciul unei bătrâne din Bârlad, de patru ani, preferatul rândunelelor

Beciul unei bătrâne din Bârlad, de patru ani, preferatul rândunelelor

Este al patrulea an în care mătușa Eraclida Dobre, care locuiește pe strada Poradim din Bârlad, este vizitată de rândunele. Păsărelele și-au făcut cuib și în acest an tot în beciul din curtea casei ei. În urmă cu câteva zile, aceasta a observat sub cuib câteva coji de ouă și a auzit ciripitul puișorilor.

„Este a patra oară când rândunelele își fac cuib în beciul meu. Le-am admirat săptămânile trecute, când își construiau cuibul. Au făcut sute de drumuri în zbor pentru a aduna cu ciocul pământ și paie. Și-au făcut cuibul printre rafturile cu tot felul de obiecte pe care le am depozitate în beci și acum, de când au puișori, zboară într-una să le aducă de mâncare. De patru ani, rândunelele își tot fac cuib în beciul meu. M-am obișnuit cu ele și chiar dacă fac multă mizerie, nu mă deranjează și îmi place să le aud ciripitul. Dacă Dumnezeu îmi va da putere, le aștept și la anul în iunie, tot cu beciul întredeschis, ca să-și facă din nou cuib”, a povestit, pentru Est News, mătușa Eraclida.

Bătrânica, a cărei casă e preferată de rândunele, spune că acum doi ani rândunelele au încercat să-și construiască un cuib sub streașina unei magazii din curte, dar au renunțat să-și clocească ouăle acolo. Au plecat și au revenit și pentru că au găsit din nou ușa beciului întredeschisă și-au făcut acolo cuibul. Se pare că beciul mătușii Eraclida este locul cel mai potrivit pentru aceste rândunele.

Nu întâmplător, an de an, aceste păsări călătoare aleg să-și crească puișorii în beciul casei de pe strada Poradim. Mătușa Eraclida, care peste câteva zile va împlini 96 de ani, a fost toată viața moașă. Iubește copiii, iubește viața. Este o fire energică, optimistă și muncește și acum în grădină. Rândunelele au simțit energiile pozitive ale căsuței și s-au îndrăgostit atât de mult de ea, încât aleg în fiecare an să-și aducă pe lume puișorii acolo. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: