Home / Administratie / Criza de muncitori și ploile torențiale au paralizat proiectul de apă și canalizare din municipiul Vaslui

Criza de muncitori și ploile torențiale au paralizat proiectul de apă și canalizare din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Marele proiect de apă și canalizare din municipiul Vaslui nu se derulează conform contractului. Din cauza lipsei de forță de muncă și a condițiilor meteo nefavorabile ritmul de lucru este modest. Pentru a relansa programul și a reface graficul de lucru, SC Aquavas va invita la Vaslui conducerea SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara. Municipalitatea dorește ca, până la iarnă, constructorul să realizeze lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canal din Vaslui.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că programul de extindere și modernizare a sistemului de apă și canalizare nu se derulează conform graficului. Vremea rea din ultimele luni, dar și deficitul de forță de muncă au făcut ca să fie contabilizate primele întârzieri în derularea proiectului, iar municipalitatea își dorește remedierea cât mai rapidă a acestor probleme.

“Din păcate, programul de apă și canal nu se derulează cum l-aș dori. Noi suntem beneficiari indirecți ai acestui obiectiv, contractul fiind semnat între SC Aquavas Vaslui și constructor. Am avut o discuție cu directorul SC Aquavas, în urma unei vizite în teren și a analizei făcute cu ceea ce s-a realizat de la început și până acum, și am constatat că nu sunt în grafic. Am rugat conducerea Aquavas să solicite prezența la Vaslui a conducerii firmei SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara, pentru a stabili noi date în vederea încadrării în termenele prevăzute”, a spus Vasile Pavăl.

După ce lucrările au debutat în suburbia Brodoc , vor urma Rediu și Podul Înalt, pentru ca ulterior să se intre cu execuția proiectului și în oraș.

“Noi participăm la proiect cu punerea la dispoziție a frontului de lucru. Le-am dat frontul de lucru corespunzător pentru ca să nu aibă timpi morți, dar nu sunt la un ritm necesar. Aceasta din cauza lipsei forței de muncă, pentru că se lucrează cu 60 de muncitori și ar trebui mult mai mulți, iar în ultima perioadă au fost deranjați destul de mult de vremea rea. Așteptăm ca săptămâna viitoare (săptămâna aceasta n.r.) să vină conducerea firmei, să reanalizăm și să intrăm în normal. Normal înseamnă că pe lângă Brodoc unde se lucrează, să se continue cu Rediu, Podul Înalt după care să intrăm în oraș ca lucrările să se desfășoare vara nu asupra iernii, pentru că problemele de circulație, de blocare a străzilor va fi mult mai dificilă ca acum. Suntem foarte atenți cu acest proiect să îl realizăm la timp, pentru că utilitățile sunt strict necesare pentru aceste zone”, a mai spus Vasile Pavăl.

Proiectul a început în Brodoc

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început în Brodoc lucrările din cadrul proiectului “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești – județul Vaslui”.

Contractul de execuție cu firma din Timișoara a fost semnat în cursul lunii septembrie 2018. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. În total, investițiile se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 20 de luni, urmând ca proiectul să fie terminat în anul 2020.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Contribuția lunară pentru contractele de asigurare la sistemul de pensii a crescut la 558 lei

de Dănuț CIOBANU  Contractele de asigurare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: