Home / Politic / Decizie definitivă a instanței, în favoarea liberalului pe care Boroș l-a dat afară. Budescu cere ca PNL să-l pună consilier local și să-i dea banii pe care i-a pierdut

Decizie definitivă a instanței, în favoarea liberalului pe care Boroș l-a dat afară. Budescu cere ca PNL să-l pună consilier local și să-i dea banii pe care i-a pierdut

de Simona MIHĂILĂ

Hotărârea Tribunalului Vaslui, prin care organizația județeană a PNL Vaslui este obligată să anuleze decizia de excludere din partid a profesorului bârlădean Silviu Budescu, a rămas definitivă. Liberalul nu se va opri, însă, aici. Va cere, tot prin instanță, ca PNL să-l numească în Consiliul Local Bârlad, drept care i-a fost luat abuziv, și să-i plătească drepturile bănești care i s-ar fi cuvenit prin indemnizația de consilier municipal.

Nu toți liberalii vasluieni sunt dispuși să accepte dictatura actualei conduceri județene a PNL, iar profesorul bârlădean Silviu Budescu, unul dintre mulții membri dați afară din partid în mod abuziv, a demonstrat că Boroș și Tătaru nu pot face chiar ce vor.

Silviu Budescu, in campania electorală, ajutându-l pe Boroș să se vadă primar

Hotărârea dată de Tribunalul Vaslui, la sfârșitul lui aprilie, prin care Organizația Județeană a PNL este obligată dă anuleze decizia de excludere a lui Budescu, a devenit definitivă, după ce liberalii au renunțat la dreptul de a o ataca.

În consecință, Silviu Budescu rămâne membru PNL cu drepturi depline, conducerea PNL Vaslui fiind nevoită, la cererea instanței, să anuleze hotărârea nejustificată de a-l da afară.

Deși hotărârea instanței este definitivă, Silviu Budescu nu se va opri aici. El este hotărât să-i ceară partidului drepturile pe care i le-a confiscat. Prin urmare, va formula o nouă cerere către instanța de judecată.

”Lucrurile nu au cum să rămână așa. Excluderea mea din partid a generat pierderea unor drepturi care mi se cuveneau. Am muncit pentru partid, am consumat timp, am cheltuit bani și mi-am folosit influența și credibilitatea pentru a-i convinge pe bârlădeni să-l voteze primar pe Dumitru Boroș și să voteze și lista de consilieri a PNL. Pe acea listă eram și eu, iar în momentul în care trebuia să-mi ocup locul în Consiliul Local Bârlad, domnul Boroș a decis să mă arunce afară. Dacă nu exista această atitudine dictatorială, acest comportament abuziv, acum aș fi fost consilier local. Conducerea PNL are obligația să mă repună în toate drepturile pe care mi l-a luat”, a declarat, pentru Est News, Silviu Budescu.

”Boroș și Tătaru trebuie să știe că nu pot face ce vor, chiar dacă acum li se pare că sunt Dumnezei”

 

Concret, liberalul va solicita ca PNL să-l învestească în funcția de consilier municipal și să-i plătească echivalentul indemnizației de consilier pe care ar fi trebuit să o încaseze din 2017 și până acum.

”Știu că și acest proces poate dura, dar am nădejdea că și de această dată instanța de judecată va face dreptate. Până la finalul acestei legislaturi mai este doar un an, sunt conștient de acest lucru, dar chiar dacă voi fi consilier local fie și pentru o săptămână, nu voi renunța la acest drept. Domnii Boroș, Tătaru și cei care au votat excluderea mea trebuie să știe că nu pot face ce vor, chiar dacă acum li se pare că sunt Dumnezei”, a mai precizat Silviu Budescu.

Budescu a fost exclus din partid în noiembrie 2017, exact în momentul în care trebuia să fie învestit în funcția de consilier local. Jocurile care au stat în spatele excluderii au fost atent planificate, principalul artizan fiind, potrivit declarației sale, chiar primarul Dumitru Boroș, vicepreședinte al organizației județene a PNL și președinte al PNL Bârlad.

Renumit în rândul liberalilor pentru spiritul său răzbunător, Boroș nu i-a putut ierta lui Budescu îndrăzneala de a-i semnala derapajele și de a se opune deciziilor care i se păreau aberante. Boroș s-a confruntat cu critici virulente din partea profesorului bârlădean, care i-a reproșat în față abuzurile pe care le-a săvârșit pentru a ajunge în fruntea PNL Bârlad.

Imediat după ce a fost dat afară, Silviu Budescu a decis că nu va permite să fie călcat în picioare. A dat partidul în judecată, convins că cei care îl conduc, vremelnic, nu au dreptul de a-și folosi puterea pentru a-i anula munca și loialitatea pe care și le-a demonstrat, atât pe parcursul anilor, cât mai ales în campania pentru alegerile locale din 2016, când l-a ajutat pe Boroș să ajungă primar.

About Simona Vasile

x

Check Also

Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, demis după ...

Situația Școlii „Victor Ion Popa” din Bârlad, motiv de campanie electorală

Consilierii locali PSD nu au participat ieri la dezbaterea ...

Cel mai dezbătut proiect al ședinței de ieri a Consiliului Local Bârlad a fost respins

Discuții interminabile, ieri, în ședința de Consiliu Local Bârlad, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: