Home / Social / După ce că n-are standarde europene, Piața ”Sf. Ilie” din Bȃrlad n-are nici standarde de curățenie

După ce că n-are standarde europene, Piața ”Sf. Ilie” din Bȃrlad n-are nici standarde de curățenie

Dezolant. Așa arată zona Pieței ”Sf. Ilie” la ceas de seară, atunci cȃnd forfota zilei amuțește, iar ce rămȃne în urmă sunt gunoaiele și mizeria. Locatarii de la blocurile dimprejurul pieței, dar și alți bȃrlădeni care își croiesc drum pe acolo, sunt pur și simplu dezgustați de nesimțirea celor care își petrec zilele de muncă la tarabă, dar și de delăsarea administrației care nu pare deloc deranjată.

În loc de curățenie lucie, mormane de gunoaie și ambalaje la tot pasul. Acesta este peisajul din zona cea mai aglomerată a Bȃrladului, Piața ”Sf. Ilie”, kilometrul 0 al negoțului – la orele dimineții și ale amiezii, kilometrul 0 al mizeriei – la orele serii.

Coșuri de gunoi din care se revarsă ambalaje de tot felul, lăzi goale de fructe, saci încărcați pȃnă la refuz cu resturi, inclusiv resturi de mȃncare și zeci de PET-uri. Toate degajă, în aceste zile cu temperaturi extrem de ridicate, mirosuri care te fac să grăbești pasul sau să te întorci din drum, cu gȃndul să ocolești, pe unde poți, insula de mizerie.

Dacă te încumeți să mergi mai departe, peisajul continuă în același fel. Pahare de carton pentru cafea, din care piețarii și-au servit doza necesară de cofeină, zac abandonate pe pavele, lȃngă tonomatul care îmbie la lichidul energizant, iar lingurițele de plastic aferente și resturile de țigări pe jumătate fumate completează tabloul mai degrabă caracteristic unui tȃrg de comună decȃt unui oraș cu pretenții.

Nici în zona scărilor sau printre tarabe nu e mai curat într-o zi în care n-a trecut niciun taifun prin zonă꞉ zeci de pungi și alte ambalaje din plastic, celofanuri, hȃrtii și cartoane, PET-uri – cu toatele se lasă “admirate” și stȃrnesc of-ul trecătorilor.

Cine-o fi de vină pentru tabloul suprarealist care se expune, seară de seară, la Bȃrlad?

Dacă, în municipiul Vaslui, curățenia și civilizația s-au lipit ca un magnet inclusiv de piețele agroalimentare, modernizate cu fonduri de la bugetul local, în Bȃrlad pare că administrația vrea cu tot dinadinsul să păstreze intactă atmosfera de Ev Mediu. Atributele unei piețe de nivel european lipsesc, însă mai cu seamă lipsesc buna-voință și simțul civic.

Cu un șef proaspăt uns la Direcția de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bȃrlad, primarul Boroș și-a propus să bage speculanții în sperieți. Nu, însă, și gunoiele! Sau, mai bine zis, producătorii de gunoie.

Că se impune urgent un regulament pentru curățenie în Piața ”Sf. Ilie” o dovedesc fotografiile care însoțesc acest articol.  (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: