Home / Sanatate / Voluntarii care colaborează cu Spitalul „Elena Beldiman” au fost constrânși să renunțe la beneficiile legale

Voluntarii care colaborează cu Spitalul „Elena Beldiman” au fost constrânși să renunțe la beneficiile legale

Reacție imediată, în urma articolului despre renunțarea la voluntari în cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, apărut marți în cotidianul Est News (detalii AICI). Toate persoanele care au încheiat contract de voluntariat cu instituția până la 1 aprilie au fost convocate pentru a li se aduce la cunoștință faptul că spitalul nu are fonduri pentru a suporta anumite facilități pentru voluntari, pe care ar trebui să le asigure în conformitate cu legea voluntariatului.

Astfel, voluntarii de la spitalul bârlădean au fost puși să declare și să semneze că nu au pretenții să li se asigure o masă pe zi, transportul și echipamentul de protecție. Asta, dacă mai doresc să continue să facă voluntariat la Spitalul „Elena Beldiman”.

„Am semnat că nu doresc să primesc niciun fel de beneficiu. Pe mine mă interesează să câștig experiență. Întotdeauna, cel care face voluntariat capătă mai multă experiență la patul bolnavului. Orele de practică în timpul școlii sanitare postliceale sunt foarte puține. Pentru un asistent care vrea să facă această meserie în cel mai profesionist mod, voluntariatul ajută. Făcând practică alături de medici și asistente, vei reuși să aplici mai bine noțiunile teoretice. Te poate salva acest voluntariat atunci când participi la un concurs pentru ocuparea unui post. Teoretic, cel puțin, pentru că după câte am auzit, puțini au fost voluntarii care au reușit să câștige un post la Spitalul <<Beldiman>>. Dar voluntariatul te ajută și pentru a te pregăti mai bine, astfel încât să faci față cu succes unui post similar în străinătate. Mulți voluntari se gândesc să plece în afară, pentru că în țara lor posturile nu se mai ocupă pe merit. Bătălia e prea mare, mai ales acum când salariile au crescut binișor. E greu să pătrunzi în spital. O spun în cunoștință de cauză. O vecină de-ale mele, care va termina la anul postliceala la Vaslui, s-a interesat cât este suma din plic, înțelegeți ce spun. În cazul asistentelor medicale, se vorbește de 20.000 – 25.000 de lei. Am semnat că nu am pretenții la beneficii pentru că vreau să învăț meserie. Păcat că alții nu vor mai putea face voluntariat. Școala e școală, spitalul e spital” a mărturisit pentru Est News o voluntară din Spitalul „Elena Beldiman”, sub protecția anonimatului.

În răspunsul transmis la cererea reporterului Est News referitor la renunțarea la noi voluntari, conducerea spitalului nu a invocat nici un motiv de ordin financiar, cu toate că legea voluntariatului implică și ceva cheltuieli. Și-a adus aminte subit că 87% din bugetul spitalului înseamnă salariile angajaților, iar unitatea nu poate suporta și cheltuielile cu masa, transportul și echipamentul voluntarilor. De fapt, spitalul nu asigură nici echipamentul angajaților. Așa că s-a pus la adăpost, cerând voluntarilor să semneze că renunță la beneficii.

Într-adevăr, spitalul bârlădean abia face față cheltuielilor, câtă vreme aproape toți banii merg la salarii. Dar, cu toate acestea, în unitatea sanitară bârlădeană există angajați care nu au obiect de activitate. Ei există, pur și simplu. Dar, asupra acestui subiect vom reveni în edițiile viitoare ale cotidianului nostru. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Toalete de 12 miliarde de lei vechi la Pogana

Aproape 1,2 milioane lei costă cinci ...

A ajuns gripa sezonieră în județ!

Șapte cazuri de gripă sezonieră au ...

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: