Home / Invatamant / Aproape 1.000 de elevi vasluieni nu au mai ajuns să dea Evaluarea Națională

Aproape 1.000 de elevi vasluieni nu au mai ajuns să dea Evaluarea Națională

Aproape o mie de elevi din cei care au început clasa a VIII-a s-au ”pierdut” până acum la cel mai important examen pentru absolvenții de gimnaziu la finalizarea primilor opt ani de studii. Pe lângă faptul că peste 700 de elevi din cei înscriși în ultimul an de studiu gimnazial nu au mai ”ajuns” în finală, alți 238 nu s-au prezenta la prima probă a Evaluării Naționale, cea la limba română.

Absențe ”pe capete” la prima probă a concursului de Evaluare Națională. Dovadă sunt cei 238 de elevi, dintr-un total de 3.502 înscriși, care au absentat la primul examen important din viața lor. La aceștia, se mai adaugă alți 700 de elevi care au început clasa a VIII-a și nu se mai regăsesc în scriptele învățământului vasluian.

Mulți dintre acești elevi sunt corigenți, repetenți ori sunt cu cerințe educaționale speciale. De asemenea, mulți dintre absolvenții de clasa a VIII-a se duc către învățământul profesional astfel încât consideră că examenul de Evaluare Națională nu-i ajută cu nimic”, ne-a declarat inspectorul Lidia Rășcanu, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfașura, joi, 20 iunie. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru 25 iunie, ora maximă 12, procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, in intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale. 

Ulterior afișării rezultatelor, în perioada 3 – 7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedură și absolvenții clasei a VIII-a care doresc sa fie admiși în licee din alt județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: