Home / Social / O nouă abordare urbanistică la Bârlad: păduri suspendate pe… ruine

O nouă abordare urbanistică la Bârlad: păduri suspendate pe… ruine

Arhitectura peisagistică bârlădeană urcă trepte greu de atins de alte administrații locale din țară și nu ne referim neapărat la abordarea sofisticată, ci chiar la regimul de înălțime. Bine ar fi ca edilii locali să includă noua viziune și în mult promisul catalog de promovare turistică a Bârladului. Poate facem și noi ceva bani…

O pădurice de salcâm a devenit o adevărată oază de verdeață între blocurile de pe strada Nicolae Tonitza. Elementul de inedit îl dă locul în care au crescut copacii: pe acoperișul fostei centrale termice de pe această stradă, o clădire lăsată în paragină de administrațiile locale de până acum ale orașului. Semn că și acoperișul în cauză e la fel de gras ca asfaltul din diverse zone ale Bârladului, din care, în mod miraculos, au țâșnit adevărate spații verzi.

Iată cum primarul Boroș, care promitea în campania electorală că va amenaja aici un centru de zi pentru pensionari, a stârnit mila Mamei Natura care, sătulă și ea să aștepte, s-a pus pe treabă înaintea lui, onorându-i în stilul propriu porecla de ”Primarul Copăcel”.

Dincolo de glumă, ziariștii de la Est News fac parte din categoria celor care nu vor critica niciodată apariția florilor și a arborilor, fie ei și pe acoperișurile caselor. Drept care, îi transmitem primarului Boroș, pe această cale, rugămintea ca, până se apucă de reparat centrala (dacă asta se va întâmpla vreodată), să lase pădurea de pe acoperiș așa cum este. E singura care spală rușinea ruinelor pe care crește.

În schimb, poate dispune măsuri în cazul gunoaielor din centrală și a boschetarilor care-și fac veacul printre zidurile acesteia, mai ales noaptea. O altă idee, de data asta sugerată chiar de posesorii autoturismelor care își adăpostesc mașinile în vechea centrală, ar fi să ia taurul de coarne și să dărâme zidurile inutile. Locul ar putea fi valorificat pentru amenajarea unei parcări civilizate. Ocazie cu care ar scăpa măcar de una dintre poreclele date de bârlădenii dezamăgiți de prestația lui, aceea de ”Primarul zero parcări”.  (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

A ajuns gripa sezonieră în județ!

Șapte cazuri de gripă sezonieră au ...

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: