Home / Social / Primăria Vaslui a demarat proiectul de construcție a unei creșe, prin fonduri europene, în fosta unitate militară

Primăria Vaslui a demarat proiectul de construcție a unei creșe, prin fonduri europene, în fosta unitate militară

Primăria Vaslui a dat startul primului proiect care va fi implementat pe terenul fostei unități militare. Este vorba despre aprobarea studiului de fezabilitate pentru o creșă, un obiectiv social care se încadrează în obligațiile asumate de municipalitate în relația cu Ministerul Apărării Naționale.

Creșa este finanțată cu fonduri europene, iar lucrările de execuție la acest obiectiv vor începe din toamnă sau cel târziu din primăvara anului viitor.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren din cadrul fostei unități militare, Primăria Vaslui a propus realizarea unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare care va cuprinde: Direcția de Asistență Socială – serviciu public, cu personalitate juridică ordonator terțiar de credite, aflată în subordinea primarului, centre sociale și medico-sociale (cantină socială, centru și cămin pentru persoane vârstnice, adăpost victime violență domestică, adăpost oamenii străzii, centru pentru copii, creșă/grădiniță, îngrijiri paliative, balneofizioterapie), spații și zone de agrement, sală de sport, spații verzi, căi acces, locuri parcare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

„Principalul obiectiv pe care ne vom axa la fosta unitate militară este construirea unui centru pentru persoanele vârstnice, cu tot ceea ce este nevoie. Adică servicii de paleație, facilități pentru petrecerea timpului liber, acordarea de asistență medicală și socială pentru aceste persoane. Este un obiectiv la care țin foarte mult și cât de curând va prinde viață pe hârtie, respectiv prin aprobarea studiilor de fezabilitate”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.(Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: