Home / Social / Tura a doua! Vasluienii își pot reînnoi aparatele electrice prin Programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Iată ce sume primesc!

Tura a doua! Vasluienii își pot reînnoi aparatele electrice prin Programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Iată ce sume primesc!

Toți cei care au de gȃnd să-și doteze locuințele cu electrocasnice noi pot cere bani de la stat, în cadrul celei de a doua sesiuni a programului finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Televizoare, mașini de spălat rufe și vase, frigidere, combine și lăzi frigorifice, congelatoare, aparate de aer condiționat fixe și portabile. Asta își pot cumpăra vasluienii prin Programul ”Rabla pentru electrocasnice”.

Cea de a doua sesiune a acestui program a fost lansată ieri și pune la dispoziție celor interesați vouchere în sumă totală de 28,2 milioane lei.

Se pot înscrie pentru un talon toți cei care dețin electrocasnice vechi, mari consumatoare de energie, pe care vor să le înlocuiască.

Achiziționarea noilor aparate, mult mai performante din punct de vedere energetic, se face doar la comercianții validați de Administrația Fondului pentru Mediu, astfel că vasluienii au posibilitatea să cumpere electrocasnice dintr-un renumit lanț de magazine care are sedii în municipiile Bȃrlad și Vaslui.

În prima ediție a Programului «Rabla pentru electrocasnice» s-au înscris aproximativ 73.770 persoane, care au solicitat nu mai puțin de 124.000 de vouchere. Din rezervările efectuate la data lansării Programului, persoanele fizice au cumpărat echipamente în valoare de 11.730.700 lei, suma totală disponibilă fiind de 40 milioane lei. Sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum și diferențele rezultate din modificarea eficienței energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară, s-au reîntors în program, pentru cea de a doua sesiune, fiind acum disponibile pentru noi rezervări.

Iată ce sume pot primi vasluienii pentru rablele din casă

Cei care doresc să se înscrie în Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic o pot face prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu, la adresa꞉ https://solicitant.afm.ro/PF/.

Pot beneficia de voucher cei care cumpără un aparat eligibil, în schimbul predării unui aparat echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase, care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant la înscriere, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.

Valoarea voucherelor pentru rablele din locuință este de꞉

 • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;
 • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;
 • 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;
 • 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;
 • 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat
 • portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);
 • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi
 • frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi
 • frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.
 • 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+;
 • 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: