Home / Social / CUP Bârlad trece la dezinsecția cu elicopterul, folosind o substanță mai concentrată

CUP Bârlad trece la dezinsecția cu elicopterul, folosind o substanță mai concentrată

Societatea de salubrizare CUP SA Bârlad trece la măsuri mai eficiente de dezinsecție. A încheiat contract cu o societate care deține un elicopter și va recurge la dezinsecție pe cale aeriană. Asta, după după ce pe 13, 14 și 18 iunie, dimineața, s-a acționat terestru, cu două echipe formate din câte doi muncitori și o autoutilitară specială.

Este o realitate că în această perioadă, călduroasă și ploioasă în același timp, se observă o înmulțire exponențială a țânțarilor. Am dispus ca joi dimineață, la ora 5, dacă nu va ploua, să se acționeze cu elicopterul pentru efectuarea unei dezinsecții mai eficiente. Dacă nu vor fi condiții meteo favorabile vom reprograma acest zbor utilitar. Am propus ca vara aceasta să realizăm dezinsecție pe cale aeriană, o dată pe lună. Am achiziționat un biocid de contact care rezistă pe frunze timp de 30 de zile. Practic, se lipește pe materialul vegetal și acționează timp de o lună, evident, dacă nu plouă foarte mult. Calitatea substanței cu care vom asigura dezinsecția în acest an este superioară și prin faptul că este mai concentrată cu 25 % față de cea utilizată anul trecut. În paralel, cele două echipe de dezinsecție terestră vor acționa o dată pe săptămână , după un program bine stabilit, astfel încât să se poată ajunge în toate zonele cu verdeață ale orașului”, a declarat, pentru Est News, Adrian Bobeică, directorul SC CUP SA. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: