Home / Administratie / Primarii așteaptă fonduri guvernamentale să repare drumurile distruse de inundații

Primarii așteaptă fonduri guvernamentale să repare drumurile distruse de inundații

de Dănuț CIOBANU

Primarii din județul Vaslui așteaptă bani de la Guvernul României pentru a repara infrastructura rutieră afectată de ploile torențiale din luna trecută. Printre cele mai afectate localități se numără Băcești, Todirești, Negrești, Dumești și Dragomirești, unde au fost inundate zeci de case, anexe ale gospodăriilor, curți și grădini, câmpuri agricole și infrastructura rutieră.

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu și președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Vaslui, a spus că edilii așteaptă o hotărâre de guvern prin care să fie repartizate UAT-urilor sumele necesare pentru repararea drumurilor.

Cu siguranță au fost pagube în urma ploilor torențiale, iar primarii nu au posibilități financiare pentru a repara drumurile. Dar văd că la nivelul județului Vaslui s-au mișcat foarte repede cele trei comisii organizate de Prefectură, Consiliul Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care s-au deplasat în teren și au constatat pagubele. Spre exemplu, în comuna Fălciu s-a mers pe fiecare uliță unde torenții de apă au făcut dezastru și au făcut calculele necesare. În comuna noastră este nevoie de un milion de lei, dar în celelalte comune sumele sunt mai mici, între 300.000 și 500.000 de lei. Sperăm că primim banii necesari pentru a ne aproviziona cu piatră, balast pentru a repara cât de cât drumurile comunele și sătești “, a spus Neculai Moraru.

În urma ploilor abundente, CJ Vaslui a demarat o acțiune de inventarierea a problemelor înregistrate pe drumurile județene.

“Colegii mei din Direcția Tehnică și reprezentanți ai Societății Lucrări Drumuri și Poduri au inspectat toate traseele din județ, pentru a putea cuantifica ce trebuie să facem și să intervenim unde este necesar. La această dată comisiile încă lucrează și întocmesc documentația cu privire la calamitățile produse de inundații. Până când se va lua o hotărâre de alocare de resurse bugetare vom face ca toate drumurile din județ să fie practicabile”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: