Home / Social / Tânărul acuzat de furt, care a primit daune morale de la instanță pentru că ar fi fost umilit de un polițist, a scăpat de urmărirea penală

Tânărul acuzat de furt, care a primit daune morale de la instanță pentru că ar fi fost umilit de un polițist, a scăpat de urmărirea penală

Tânărul din Vaslui acuzat de furt și care a primit daune morale de la instanță pentru că ar fi fost umilit public de un polițist pe motiv că ar fi fost plimbat cu o curea legată de gât prin oraș a scăpat de urmărirea penală. Decizia aparține procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui care consideră că nu se mai justifică trimiterea lui Iulian Morariu în judecată în condițiile în care prejudiciul, respectiv mai multe pachete cu țigări, a fost recuperat în totalitate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au închis dosarul tânărului care, în primăvara anului trecut, ar fi furat mai multe pachete cu țigări dintr-un magazin din Vaslui, fiind prins, în timp ce încerca să fugă, de un polițist aflat în timpul liber care apoi l-ar fi legat cu o curea de gât și la dus în acest fel la sediul Poliției. Anchetatorii au considerat că nu se impune trimiterea în judecată a lui Iulian Morariu, având în vedere valoarea mică a prejudiciului și faptul că acesta a fost recuperat integral chiar a doua zi de la comiterea faptei.

În schimb, tânărul are de primit de la polițistul care l-a prins suma de 1.000 de lei, cu titlu de daune morale, pe motiv că l-ar fi umilit public. Hotărârea a fost dată de Tribunalul Vaslui, însă nu este una definitivă. Iulian Morariu ceruse în instanță daune morale în sumă de 100.000 de euro ”pentru suferințele fizice și psihice suferite”. Tânărul a prezentat ca probă în instanță o fotografie făcută în sediul Poliției Vaslui chiar de către polițist, în care apărea cu acea curea în jurul gâtului, poză devenită virală.

Agentul Alexandru Mălăncuș a recurs la această metodă de imobilizare după ce l-a prins pe Iulian Morariu imediat după ce acesta ar fi furat, în aprilie 2018, mai multe pachete cu țigări dintr-un magazin din municipiul Vaslui. Acuzat și apoi cercetat pentru furt, tânărul a formulat plângere penală acum un an la Parchet în care îl acuza pe agentul Alexandru Mălăncuș l-ar fi fost torturat și umilit public de la momentul imobilizării și până la punerea sa în libertate. Dosarul a fost clasat de către procurori la finele anului trecut. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: