Home / Social / Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință susținută și în județul Vaslui

Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuință susținută și în județul Vaslui

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 12 state din Europa, au lansat ieri, prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuință.

Pentru că furtul din locuință este infracțiune în toate statele europene, autoritățile de aplicare a legii, reunite în cadrul EUCPN și EUROPOL, au lansat ieri o inițiativă ce are drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la modalitățile prin care își pot proteja locuința, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Campania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN, EUROPOL și alte 12 state, își propune să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

În România, în primele luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infracțiuni de furt din locuințe, cu 5.45% mai puțin față de perioada similară a anului 2018, majoritatea fiind înregistrate în mediul urban.

În județul Vaslui, în primele luni ale anului 2019, au fost sesizate 273 infracțiuni de furt din locuințe, majoritatea fiind înregistrate în mediul rural.

„La nivelul județului Vaslui, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire a criminalității și ordine publică au organizat două sesiuni de informare a peste 80 de cetățeni prezenți la Clubul Prietenia și Clubul Pensionarilor din municipiul Vaslui, pe linia prevenirii și combaterii furturilor din locuințe”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Vaslui.

De asemenea, polițiștii le-au adresat și o serie de recomandări pentru reducerea gradului de victimizare în urma înșelăciunilor prin metoda “Accidentul”. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: