Home / Invatamant / 249 de elevi au chiulit la proba la matematică a Evaluării Naționale, cu 11 în plus față de română

249 de elevi au chiulit la proba la matematică a Evaluării Naționale, cu 11 în plus față de română

Nu mai puțin de 249 de elevi de clasa a VIII-a care, joi, trebuiau să susțină proba la matematică a Evaluării Naționale nu s-au prezentat la examen, numărul absenților crescând cu 11 față de testul la limba română. Ca și la proba anterioară, nu au existat situații speciale, nici măcar vreun eliminat pentru tentativă de copiere.

Examenul de Evaluare Națională din acest an s-a încheiat fără incidente la nivelul județului nostru. La nici una din cele două probe nu au existat eliminați pentru tentativă de fraudare. În schimb, au fost 249 de elevi care nu s-au prezentat la evaluarea la matematică, numărul celor absenți fiind în creștere cu 11. De altfel, cei care au lipsit de la proba la română nu aveau voie să mai participe la matematică. Și asta pentru că, fără nota la una din cele două probe, nu se mai poate face media finală. În consecință, toți absenții se vor putea înscrie direct în clasa a IX-a profesională, acolo unde nu este nevoie de Evaluarea Națională.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru 25 iunie, ora maximă 12, procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14 – 20. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale. 

Ulterior afișării rezultatelor, în perioada 3 – 7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedură și absolvenții clasei a VIII-a care doresc sa fie admiși în licee din alt județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

Eforturi ale CPRUVVF Bârlad pentru prevenirea violenței domestice

„Să exmatriculăm violența!”. Sub acest slogan, Centrul de Primire ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: