Home / Social / Ansambluri folclorice din 11 țări din întreaga lume, așteptate la Festivalul ”Hora din străbuni” de la Vaslui

Ansambluri folclorice din 11 țări din întreaga lume, așteptate la Festivalul ”Hora din străbuni” de la Vaslui

Nu mai puțin de 11 țări, de pe mai multe continente, sunt așteptate să participe la cea de-a VI-a ediție a Festivalului ”Hora din străbuni” ce se va desfășura la Vaslui, în perioada 2-6 august, la care se mai adaugă alte 15 formații de dansuri din județ și două din țară. Biletele, a căror cost va fi, cel mai probabil, de 15 lei pentru fiecare seară se spectacol, vor fi puse în vânzare începând cu 17 iulie.

Unul dintre cele mai importante festivaluri folclorice din țară, ”Hora din străbuni”, se va desfășura în acest an în perioada 2-6 august, în municipiul Vaslui. Sub organizarea Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) Vaslui, evenimentul cultural va reuni nu mai puțin de 11 ansambluri din străinătate, două din țară – ”Doina Oltului” Slatina și Școala de dans ”Larisa și Marin Barbu” București, și 15 din județ, respectiv cele din Negrești, Vetrișoaia, Muntenii de Jos, Tutova, Stănilești, Oșești, Drânceni, Zorleni, Lunca Banului, Muntenii de Sus, Perieni, Târzii și trei din municipiul Vaslui.

În ceea ce privește ansamblurile din străinătate, avem confirmarea din Georgia, Slovacia, Cipru de Nord, Argentina, Vietnam, Mexic și Republica Moldova. Pentru formațiile din India, Kazakhstan, Iran și Panama, se așteaptă obținerea vizelor”, ne-a declarat directorul CJPCCT Vaslui, Lucian Onciu.

La fel ca și la edițiile anterioare, ansamblurile din străinătate vor evolua câte două în fiecare seară, la gala din 6 august urmând să urce pe scenă fiecare câte 17 minute. Locul de desfășurare al festivalului va fi la Teatrul de vară, însă, dacă vremea va fi nefavorabilă, spectacolele se vor ține în Sala Polivalentă. Biletele vor fi puse în vânzare pe 17 iulie, costul unei seri de spectacol fiind, cel mai probabil, 15 lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tabăra pentru copii și tineri din Pădureni va fi recepționată în luna iunie 2020

de Dănuț CIOBANU  În luna iunie 2020, vor fi ...

Pandemia de coronavirus în județul Vaslui: 175 persoane în carantină; 3.632 persoane în izolare la domiciliu

de Dănuț CIOBANU  În data de 29 martie 2020, ...

Secția de Pediatrie din Bârlad a fost închisă

Veștile bulversante se țin lanț la Bârlad. După ce ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: