Home / Social / Ce dezastru în urma lui Bîca, în piața Bârladului! Fostul membru PSD este acum consilierul personal al primarului liberal Dumitru Boroș

Ce dezastru în urma lui Bîca, în piața Bârladului! Fostul membru PSD este acum consilierul personal al primarului liberal Dumitru Boroș

Pubele de gunoi sub același acoperiș cu produsele agroalimentare, aparatul de aer condiționat din hala de lactate a pieței centrale mergând pe cald, în plină caniculă, sistemul de ventilație nou-nouț dar stricat, în Piața Mică. În linii mari, acestea sunt condițiile execrabile moștenite de la Iulian Bîca, fostul director al Direcției de Administrare a Piețelor, de către actuala conducere. Din prea multă dragoste, Bîca a ajuns consilierul personal al primarului Boroș.

De o lună, de când a fost învestit în postul de director al Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC), Mircea Iosipescu descoperă zilnic nereguli în zona pe care o coordonează, unele de-a dreptul impardonabile. De când a dat căldura, a observat că în hala de lactate a Pieței „Sf. Ilie” aerul era irespirabil, cu toate că existau aparate de aer condiționat la toate cele patru intrări în hală.

Am cerut o verificare a sistemului de ventilație și s-a constatat că acele bariere termice emanau aer cald. Am dispus repararea lor, iar acum acestea funcționează perfect, oferind condiții termice cât de cât optime pentru comercializarea produselor din carne și a celor din lapte”, a declarat, pentru Est News, Mircea Iosipescu.

În urmă cu două zile, împreună cu reporterul Est News, proaspătul director al Piețelor, a trecut prin Piața Mică și a intrat și în hala de lactate de acolo. În loc de hală, a găsit o saună în care vindeau produse lactate doi comercianți, epuizați de căldură.

Producătorii i s-au plâns că li se strică marfa din cauza temperaturilor ridicate din hală.

Oamenii veniți la vânzare cu caș în hala Pieței Mici s-au plâns că nu au condiții pentru comercializarea produselor, care li se strică. Am văzut că există un aparat de aer condiționat, dar care nu funcționează, deși a fost montat acum un an (când director al Piețelor era Iulian Bîca, prieten și actual consilier personal al primarului Dumitru Boroș – nota redactorului). Am hotărât să reparăm aparatul de climatizare, iar dacă în cele din urmă nu se va putea repara, vom cumpăra altul și îl vom monta în cel mai scurt timp”, a mai adăugat Directorul DAPPC.

Mircea Iosipescu a cerut circumscripțiilor sanitar-veterinare din cele două piețe să-i aducă la cunoștință ori de câte ori există probleme cu calitatea produselor de origine animală, mai ales după episodul recent în care, în cașul produs de un localnic din apropierea Bârladului, a fost depistată enterotoxina stafilococică. Din fericire, susțin inspectorii veterinari, cașul nu a ajuns în piață pentru a fi vândut, dar există oricând riscul ca produse contaminate, neurmărite, să ajungă prin terți pe tarabele din halele de lactate ale celor două piețe.

Pubelele de gunoi, sub același acoperiș cu alimentele scoase la vânzare

Surprizele nu s-au oprit aici. La intrarea în Piața Mică, Mircea Iosipescu, a fost întâmpinat de un miros insuportabil de gunoi, provenind de la cele patru pubele amplasate, culmea, pe așa o căldură, chiar în interiorul pieței. Clienții sunt nevoiți să își pună mâna la nas atunci când fac cumpărături, iar comercianții, care plătesc chirie pentru magazinele pe care le au în Piața Mică, la fel ca și comercianții de legume și fructe, sunt nevoiți să facă saună și să inhaleze mirosuri de zeamă înăcrită.

Nu se poate continua așa, eu nu știu ce a fost înaintea mea, dar știu ce vreau să fac de acum încolo. Încă de ieri, am rugat angajații să scoată pubelele din interiorul Pieței Mici, pubele care vor fi introduse într-un țarc amenajat în exteriorul pieței. Fiind vară, fructele se degradează rapid și aruncate în containere se descompun și produc un miros irespirabil. Țarcul va fi închis, astfel încât cetățenii din zona să nu mai poată să arunce gunoiul, așa cum făceau până acum. Va fi țarcul pieței și atât. Vom proceda exact ca în Piața „Sf. Ilie”. Pubelele vor fi spălate, cât de des se impune”, a mai precizat Mircea Iosipescu.

Proprietarii de chioșcuri din Piața Mică plătesc lunar pentru salubritate 50 de lei. CUP SA este obligată să ridice gunoiul, de unde este depozitat, dar nu să și spele pubelele agenților economici. Locul în care este amenajat punctul gospodăresc al pieței îl decide conducerea pieței, la fel după cum tot aceasta trebuie să asigure și urmărească igienizarea frecventă a pubelelor.

În ceea ce privește căldura sufocantă, favorizată de materialele din care sunt construite acoperișul și cupola Pieței Mici, noul director al DAPPC vrea să găsească o modalitate de ventilație, care să asigure un confort acceptabil celor care își petrec multe ore vânzând în piața acoperită.

Mircea Iosipescu a spus că va lua legătura cu un inginer pentru a găsi o soluție care să rezolve cumva problema ridicată de comercianții care, de ani de zile, fac saună la locul de muncă. O variantă ar fi montarea de bariere termice la cele două intrări în piață. Directorul piețelor a observat că în biroul unde funcționează Spațiul locativ, de lângă hala de lactate, angajații primăriei lucrează în condiții de temperatură optime, în timp ce comercianții care plătesc taxe la piață se coc la 40 de grade împreună cu marfa.

Iulian Bîca a ajuns consilierul personal al primarului Boroș, după ce a demisionat de la conducerea Piețelor

Oamenii își pun speranțe că noul director al piețelor îi va ajuta. În campania electorală, Dumitru Boroș le-a promis că dacă va fi votat, va îmbunătăți condițiile existente în Piața Mică. Nu s-a ținut de cuvânt, însă oamenii acordă credibilitate actualului director DAPPC, așa cum, o perioadă, au crezut și în promisiunile fostului director, Iulian Bîca.

Iulian Bîca, fost membru PSD, a ajuns acum consilier personal al primarului Dumitru Boroș. Anul 2016 și prietenia cu primarul Boroș i-au adus funcția de consilier municipal. A cedat locul din consiliu pentru a deveni director al Piețelor și Parcărilor din Bârlad. Promitea că va revoluționa activitatea direcției în fruntea căreia l-a pus prietenul primar. Dar, în octombrie anul trecut, un ”amor nebun” (pentru prietenul primar, evident, că doar n-o să suspectăm alte prostii, Doamne ferește!) l-a smuls din fotoliu de director și l-a împins în coasta lui Boroș, care l-a făcut, de data asta, consilierul lui personal. Plătit tot din bani publici, se înțelege!  Bîca este fost militar, beneficiind, pe lângă indemnizația de consilier personal, și de pensie specială. (Mihaela NICULESCU, Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Trenul cu locomotivă tricoloră va fi întâmpinat și în acest an de bârlădeni

Trenul Unirii va sosi și astăzi ...

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: