Home / Sanatate / Precizări ale DSVSA în cazul cașului contaminat cu enterotoxină stafilococică

Precizări ale DSVSA în cazul cașului contaminat cu enterotoxină stafilococică

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui revin cu informații în cazul cașului contaminat cu enterotoxină stafilococică și susțin că producătorul nu apucase să vândă din marfă. Probele ar fi fost luate direct din gospodărie și nu din cașul expus la tarabă, în piață.

În declarația lui Nelu Munteanu, director adjunct al DSVSA Vaslui, redată de reporterii Est News în articolul publicat în ediția de ieri, se precizează că producătorului respectiv i s-a interzis să vândă în piață, însă nu am reușit să aflăm dacă anterior controlului, comerciantul apucase să vândă din cașul contaminat.

Aceste neclarități sunt consecința unei comunicări deficitare a reprezentanților DSVSA. Informațiile se obțin cu dificultate, secvențial, iar adevărul nu este spus până la capăt. Declarațiile ambigue vor genera întotdeauna consecințe nedorite. Pentru a nu se mai ajunge în această situație, sperăm ca pe viitor declarațiile să fie clare, edificatoare, astfel încât să nu ducă la interpretări eronate.

Anul trecut, șase persoane au ajuns la spital după ce au consumat caș cumpărat din Piața ”Sf. Ilie” Bârlad, de la un producător din comuna Banca. Controlul declanșat ulterior a arătat că brânza vândută de acesta în piață era contaminată cu enterotoxină stafilococică.

Nu știm dacă este vorba de același producător, întrucât, de data aceasta, reprezentanții DSVSA Vaslui nu au mai furnizat nicio altă informație. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Măsură radicală a CJ-ului. Punctul de transfuzii Vaslui va funcționa în cadrul Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean dorește ca noul punct ...

Pasagerul unui tren, preluat în stare gravă de o ambulanță din Stația CFR Vaslui, după ce a suferit o criză de epilepsie

Un bărbat de 64 de ani, din Focșani, a ...

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: