Home / Sanatate / Precizări ale DSVSA în cazul cașului contaminat cu enterotoxină stafilococică

Precizări ale DSVSA în cazul cașului contaminat cu enterotoxină stafilococică

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui revin cu informații în cazul cașului contaminat cu enterotoxină stafilococică și susțin că producătorul nu apucase să vândă din marfă. Probele ar fi fost luate direct din gospodărie și nu din cașul expus la tarabă, în piață.

În declarația lui Nelu Munteanu, director adjunct al DSVSA Vaslui, redată de reporterii Est News în articolul publicat în ediția de ieri, se precizează că producătorului respectiv i s-a interzis să vândă în piață, însă nu am reușit să aflăm dacă anterior controlului, comerciantul apucase să vândă din cașul contaminat.

Aceste neclarități sunt consecința unei comunicări deficitare a reprezentanților DSVSA. Informațiile se obțin cu dificultate, secvențial, iar adevărul nu este spus până la capăt. Declarațiile ambigue vor genera întotdeauna consecințe nedorite. Pentru a nu se mai ajunge în această situație, sperăm ca pe viitor declarațiile să fie clare, edificatoare, astfel încât să nu ducă la interpretări eronate.

Anul trecut, șase persoane au ajuns la spital după ce au consumat caș cumpărat din Piața ”Sf. Ilie” Bârlad, de la un producător din comuna Banca. Controlul declanșat ulterior a arătat că brânza vândută de acesta în piață era contaminată cu enterotoxină stafilococică.

Nu știm dacă este vorba de același producător, întrucât, de data aceasta, reprezentanții DSVSA Vaslui nu au mai furnizat nicio altă informație. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: