Home / Administratie / CJ Vaslui mai dă bani la încă cinci primării. Bârladul primește 500.000 lei

CJ Vaslui mai dă bani la încă cinci primării. Bârladul primește 500.000 lei

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Județean Vaslui a aprobat repartizarea unor sume de bani pentru 44 de UAT-uri. Dacă în proiectul de hotărâre erau prevăzute fonduri pentru 39 de primării, după votarea de către consilierii județeni a unor amendamente au mai primit bani municipiul Bârlad și comunele Bogdana, Grivița, Deleni și Vulturești.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat în ședința ordinară de la sfârșitul săptămânii trecute noi sume de bani pentru UAT-uri. La începtul acestui an, CJ Vaslui a avut la dispoziție din impozitul pe venit suma de 28.492 mii lei, care se repartizează integral în anul 2019 comunelor, orașelor și municipiilor.

Conform proiectului de hotărâre, aleșii locali urmau să repartizeze în total suma de 11.700 mii lei, pentru un număr de 39 UAT-uri. Consilierii din opoziție s-au declarat nemulțumiți de modul în care s-au alocat banii și au propus mai multe amendamente la proiectul de hotărâre.

“Nu știm cum ați procedat în alocarea acestor sume de bani. Primarii noștri primesc doar 200.000 lei din totalul sumei repartizate. Noi am formulat o serie de amendamente, deoarece unii primari au nevoie de sprijin. Supunem atenției dumneavoastră aceste amendamente”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier liberal.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că la fiecare repartizare de fonduri au loc astfel de discuții. “Am spus de la începutul repartizării că vom echilibra bugetele doar pentru investiții, pentru asigurarea cofinanțărilor la proiecte. În această repartizare am ținut cont de solicitări. Sunt oameni care vor să obțină de la noi bani, dar noi nu îi avem”, a spus Dumitru Buzatu.

Pe lângă amendamentele formulate de liberali, au mai depus câte un amendament și Dumitru Buzatu și Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui. După supunerea la vot a acestora, amendamentele liberalilor au fost respinse, iar cele formulate de conducerea CJ-ului au fost aprobate. Astfel, pe lângă cele 39 de UAT-uri au mai primit sume de bani și municipiul Bârlad – 500.000 lei, Bogdana – 100.000 lei, Grivița – 100.000 lei, Deleni – 100.000 lei și Vulturești – 100.000 lei.

Fondul la dispoziția CJ Vaslui, care reprezintă 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul stat în anul 2019, se repartizează pentru susținerea programelor de dezvoltare locală; susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală; cheltuieli de funcționare pe care UAT-urile nu le pot finanța din venituri proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: